Politik

"Når jeg ikke har nogen kommentarer, så er det vel også et svar"

Flere medlemmer ønskede ikke at erklære deres støtte til formanden, da de mandag gik til gruppemøde.

Der var blandede miner i Venstres folketingsgruppe, da partiet mandag formiddag mødtes til gruppemøde på Christiansborg. Et gruppemøde der kun varede i 15 minutter, og hvor Lars Løkkes fremtid ifølge næstformand Kristian Jensen ikke blev diskuteret.

Flere af medlemmerne nægtede forud for mødet at erklære deres støtte til deres formand.

"Jeg har ingen kommentarer," blev folketingsmedlem Eyvind Vesselbo ved med at gentage, da rækken af spørgelystne journalister fastholdt ham på vej ind til mødet.

"Tolk det som du vil"

Det kan man jo tolke som om, at du mener, det er skadeligt med Løkke som formand?

"Når jeg ikke har nogen kommentarer, så er det vel også et svar," svarede Vesselbo, der ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Også Venstre-nestoren Bertel Haarder var kort for hovedet på spørgsmålet om, hvorvidt Lars Løkke kan fortsætte på formandsposten.

"Jeg vil henvise til, hvad gruppeformanden siger efter gruppemødet."

Men hvad synes du?

"Jeg skal skynde mig ind til gruppemødet," sagde Haarder.

I sidste uge var Birthe Rønn Hornbech som det første Venstre-folketingsmedlem offentligt ude og kræve sin formands afgang.

En uhørt tone

Anderledes sikre svar kom fra de traditionelle Løkke-støtter, hvoraf især Søren Pind førte an.

"Det er vigtigt, at partiets kritiske røster besinder sig. Kritikken splitter partiet," mener Pind, der kalder tonen blandt Venstremedlemmer for "uhørt".

Politisk ordfører, Inger Støjberg, der som Søren Pind har stået i forresten geled for at forsvare din formand, sagde inden gruppemødet, at hun ikke forventede hektisk debat om formandsposten, og at hun "afventer mødet i morgen".

"Vi må tage debatten der og så nå frem til en fælles konklusion," sagde Støjberg og understregede:

"Vi skal ikke glemme den - for mig - vigtigt ting, at det er Socialdemokraterne, vi slås imod, ikke mod hinanden."

Lars Løkke Rasmussen deltog ikke selv på dagens gruppemøde.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Venstres formand er kommet i modvind, fordi partiet har købt tøj til ham for 152.000 kr., en flyrejse til hans familie og betalt for rengøring efter rygning på et ikkeryger-hotelværelse. Løkke forsikrer at have betalt den skat, han skal.


Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Foto
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her