Annonce
Politik

PORTRÆT: DF'eren der satte Rebild-lavinen i gang

Rikke Karlsson kunne ikke holde mund, og så begyndte sagerne fra socialforvaltningen i Rebild at dukke op.

Rikke Karlsson Foto: Pressefoto

Det var journalisten Asbjørn With, der vandt Cavlingprisen for at afdække en syg forvaltningskultur i Rebild Kommune, blandt andet i forbindelse med den store incestsag, men det var Dansk Folkepartis Rikke Karlsson, der fik hele den kommunale lavine til at rulle tilbage i 2012.

I en artikel anklagede Dansk Folkepartis medlem af byrådet helt ekstraordinært en kommunal topembedsmand for at lyve og tilbageholde relevante informationer for socialudvalget - hun frygtede simpelthen, at det lokale demokrati og troen på kommunen ville lide skade.

Frosset ud

Hun blev bagefter mobbet og frosset ud af byrådskolleger og den kommunale forvaltning, men afdækningen de efterfølgende 14 måneder endte med at give hende ret.

Forvaltningskulturen var pilrådden, og hun bragede efterfølgende ind i både byråd og regionsrådet ved valget i november sidste år. Og nu følger hun så også spidskandidaten Morten Messerschmidt ind i EU-Parlamentet.

48-årige Rikke Karlsson bor i Støvring, og hun blev valgt ind i både regionsrådet i Nordjylland og i byrådet i Rebild for første gang ved valget i 2009 og blev altså mere end sikkert genvalgt ved det efterfølgende valg i 2013. Hun er gruppeformand for partiet begge steder.

126 stemmer fra et sæde

Hun har stillet op ved valget til EU-Parlamentet i både 2004 og 2009 - sidste gang endte hun som 1. suppleant efter Morten Messerschmidt og Anna Rosbach. Ved folketingsvalget i 2011 var hun sølle 126 stemmer fra at blive valgt ind.

Indtil videre er det derfor mest på lokalt plan i Nordjylland, at hun er kendt for sin indignation, retskaffenhed og åbenmundethed.

- Det her er så vigtigt, at jeg ikke kan holde min mund. Bare at tænke tanken om at holde mund og lade stå til, gør helt ondt i maven, sagde hun i artiklen, der satte Rebild-lavinen i gang.

Rikke Karlsson har arbejdet som specialpædagog og lærer ved siden af arbejdet som politiker - men hun er nu stoppet for at hellige sig det politiske arbejde på fuld tid.

Hun er niece til Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Har EU været tæt på at sejre sig ihjel?

Casper Hedegaard
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden, var situation en helt anden, hvor opbakningen vaklede og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkligheden stået i EUs midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt?

Blog: Kina vil skabe en kunstig måne  

Nauja Lynge
Kineserne siger, at ingen kan eje månen. Men man må, som kineser, åbenbart gerne lave sin egen.
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her