*

Politik

S-kampagne skal skræmme vælgere væk fra Messerschmidt

Valgkamp: DF’s frontfigur har »skræmmende« holdninger, mener Socialdemokraterne, som tager nye våben i brug i valgkampen. Avisannoncer anklager i dag Morten Messerschmidt for at støtte social dumping.

Læserne skal helt ned i bunden af annoncen for at finde et rødt A og en tekst, der afslører Socialdemokraterne som afsendere. Annoncens absolutte fokus er Morten Messerschmidt (DF).

Afsløring: Morten Messerschmidt støtter løn dumping.

Anklagen står trykt med store, gule bogstaver i dagens udgaver af Ekstra Bladet og B.T. For Socialdemokraterne har indrykket avisannoncer, som skyder direkte på DF´s Morten Messerschmidt.

Det hårde angreb på den EU-skeptiske stemmesluger sker med kun 11 dage til valget til Europa-Parlamentet og skyldes ifølge Socialdemokraterne, at DF’erens politiske holdninger er så »skræmmende«, at de kalder på en selvstændig annonce.

»Jeg synes, at det, han står for, er skræmmende,« siger Socialdemokraternes spidskandidat til parlamentsvalget, Jeppe Kofod.

Et nødvendigt forsøg

Traditionelt indrykker partierne annoncer for egen politik snarere end for modstandernes. Men Kofod ser kampagnen som et nødvendigt forsøg på at udstille de politiske forskelle på S og DF.

»Det er vigtigt at vise forskellen på os og DF. Det er vigtigt for mig at vise, at DF ikke er et lønmodtagerparti, men faktisk angriber lønmodtagernes rettigheder,« siger han – uden dog at lægge skjul på, at der er tale om en »skræmmekampagne«.

»Det, som vi gerne vil lave skræmmekampagne imod, er den politik, som DF står for med Morten Messerschmidt i spidsen.«

Messerschmidt fører en løbende skræmmekampagne imod EU »med alle mulige mere eller mindre løgnehistorier«, tilføjer Kofod.

Annoncen bringer tre eksempler, hvor Messerschmidt ifølge S har støttet social dumping.

Messerschmidt: Helt gak

Da Jyllands-Posten ringer til Messerschmidt for at forholde ham anklagerne, foregriber han interviewets gang:

»Jamen, lad mig da gætte på, hvad det er for nogle eksempler, de har fundet,« indleder han og formår at opremse samtlige af Socialdemokraternes kritikpunkter.

Det er et af de klareste eksempler på en negativ kampagne i Danmark nogensinde.
Morten Messerschmidt DF, medlem af Europa-Parlamentet

Det er ikke første gang, at han mødes med kritikken. Derfor er han i stand til at svare igen punkt for punkt. Et af annoncens eksempler er, at Messerschmidt har stemt imod et forslag om ansatte i den offentlige transportsektors ret til strejke. Det står han ved med henvisning til ældre og handicappedes mulighed for togtransport under strejke. Et andet eksempel handler om, at DF’eren ved en vigtig afstemning i april ikke var til stede.

»Der kunne jeg ikke være til stede. Der er ingen danske medlemmer, som er til stede ved alle afstemningerne. Det er et vilkår, når man sidder i Europa-Parlamentet. Havde jeg været til stede, så havde jeg jeg stemt ja,« siger han og erindrer, at det vist var af hensyn til den danske valgkamp, at han var fraværende.

Socialdemokraternes spidskandidat, Jeppe Kofod, optrapper i dag den direkte krig imod DF’s Morten Messerschmidt. Arkivfoto: René Schütze/Polfoto

Da Messerschmidt punkt for punkt har svaret igen på kritikpunkterne, kalder han Socialdemokraternes annonce »latterlig« og »temmelig panikagtig«.

»At jeg skulle støtte løndumping, er en fuldstændig gak påstand. Vi har hele tiden advaret om konsekvenserne af østudvidelsen. Og da man ophævede østaftalen, sagde vi, at det ville føre til løndumping og massive problemer på arbejdsmarkedet.«

 

Negativ kampagne

Men annoncen »fremkalder givetvis nogle dystre billeder,« siger han og ser den derfor som et ærgerligt nybrud i dansk politik:

»Det her er et af de klareste eksempler på en negativ kampagne i Danmark nogensinde. Det har vi langt hen ad vejen været forskånet for tidligere. Men S synes åbenbart, at det skal introduceres nu.«

En times tid efter at være blevet konfronteret med S-annoncen vender Messerschmidt tilbage til Jyllands-Posten med en række forslag om social dumping, som han har stillet, og som S har stemt imod. Efter yderligere 20 minutter fremsender han også en række spørgsmål om social dumping, som han har stillet til EU-Kommissionen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Regeringens embedsmænd begår magtmisbrug

Morten Uhrskov Jensen
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem.

Blog: Sherin Khankan: Islamist eller fuldstændig utilregnelig

Jaleh Tavakoli
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her