Vækstplan: Regering giver en hånd til boligområder på landet

Regeringen vil gøre flexboligtilladelser permanente for at skabe vækst og booste yderområderne.

Artiklens øverste billede

Når regeringen præsenterer sine samlede vækstinitiativer, er der også tiltag, som skal sætte gang i yderområder og landdistrikter.

Tilladelserne til flexboliger skal således fremover følge huset og ikke ejeren, som det er tilfældet i dag.

En flexbolig er kendetegnet ved, at køberen har søgt om at få lov til at bruge helårsboligen som sommerhus, hvor bopælspligten er ophævet.

Regeringen mener, at det vil booste handlen af boliger og skabe liv på landet, når man som køber ved, at huset kan sælges videre som en flexbolig, når først tilladelsen er givet.

- Når tilladelsen bortfalder ved salg, så skaber det en usikkerhed hos både køberne og bankerne.

- Det har vi lyttet til, og derfor vil regeringen nu ændre reglerne, så en flexbolig bliver en mere sikker investering, siger minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), i en pressemeddelelse.

Liv i områder

Det er kommunerne, der skal give tilladelse til, at et helårshus kan bruges som flexbolig.

Ordningen blev indført sidste år i et forsøg på at skabe liv i nogle af de gamle huse i yderområderne, som det er svært at sælge, og som i nogle tilfælde blot ligger øde hen.

De Radikales gruppeformand, Christian Friis Bach, mener, at man med flexboligordningen kan få "en unik fritidsbolig til billige penge".

- Og samtidig giver det aktivitet i landdistrikterne, når boligerne skal sættes i stand, og de nye beboere flytter ind i ferierne.

- Derudover er der det særlige ved en flexbolig, at man uden ekstra tilladelser kan vælge at flytte ind i den som helårsbolig, siger han i pressemeddelelsen.

En evaluering af ordningens første måneder viser ifølge Ministeriet for by, bolig, og landdistrikter, at danske land- og yderkommuner har modtaget 450 henvendelser om ordningen og givet 135 tilladelser fra maj 2013 til nytår.

Vækstinitiativerne bliver ifølge DR og TV2 præsenteret i sin helhed torsdag.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen