Annonce
Politik

LO-formand Harald Børsting: Trods kritik har reformer været prisen værd

Når man står i lort til halsen, skal man ikke bøje nakken, siger LO-bossen Harald Børsting.

LO-formand Harald Børsting DRESLING JENS

På vanlig jovial vis sparkede LO-formand Harald Børsting sin 1. maj i gang med en tale, der både langede ud efter højrefløjen i dansk politik og som forsvarede regeringens ofte udskældte politik.

Men på arbejdernes internationale kampdag må man stå sammen, lød budskabet på LO-skolen i Helsingør torsdag morgen.

- Når man står i lort til halsen, handler det om ikke at bøje nakken, siger Harald Børsting, der som formand for paraplyorganisationen LO repræsenterer 1,1 million medlemmer fordel på 17 fagforbund.

- Jeg er klar over, at nogen vil mene, at linjen har været hård. At reformdagsordenen har haft en pris. Jeg synes, det har været prisen værd, men vi skal nu få betalt tilbage til dem, som har betalt for meget, siger Børsting.

Første prioritet

Han mener, at regeringen med de mange reformer har forsøgt at skabe grundlag for jobskabelse, at man har holdt hånden under velfærden, og så ser han onsdagens udspil til en reform af beskæftigelsesindsatsen som endnu et skridt i den rigtige retning.

- Vi skal fokusere på det, som betyder noget for vores samfund. Og det er, at folk er i arbejde. At de er rustet til det med uddannelse. Det er netop det, regeringen har haft som første prioritet, siger Børsting.

Han frygter, at en ny regering med Venstre i spidsen vil koste for de svageste i samfundet.

- Det er helt fint at skubbe til folk, som selv kan flytte sig. Men jeg har aldrig troet på at skubbe til folk, som ingen mulighed har for at flytte med. Her tænker jeg på de svageste i vores samfund. Dem skal vi holde hånden under. Vi skal vise dem omsorg og respekt, siger han.

Tage hånd om de svageste

Men han beder også regeringen hanke op. Det er nødvendigt at fokusere på velfærd, ligesom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) også lagde vægt på i sin tale tidligere på morgenen.

- Den gode gamle rettesnor om, at et samfund skal kendes ved dets evne til at tage hånd om sine svageste, er stadig rigtig. Ikke mindst for os og en S-ledet regering, siger Børsting.

- Den værste storm er redet af, og det er tid til at vinde nye kræfter. Kræfter som skal bruges til at rette blikket mod øget velfærd.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Skaber Dansk Folkeparti parallelsamfund?

Birthe Rønn Hornbech
Dansk Folkeparti vil smide et udenlandsk barn ud af skolen. Hvordan bliver det så integreret?

Blog: Hvis du har ondt i sindet, så skrig det ud over byens tage, min ven

Majbritt Maria Nielsen
Præcis som når man går til læge, hvis bulen i panden ikke forsvinder, går man altså til psykolog, hvis man er begyndt at overleve i stedet for at leve.

Blog: ”Lykkelænder” eller bloktilskud

Nauja Lynge
Hverken de grønlandske eller danske politikere favner det mindretal, som jeg er en del af.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her