Möger skal hjælpe S med at vinde valget

Socialdemokraterne ansætter den tidligere SF-strateg som udviklingschef.

Artiklens øverste billede
»I mit nye job er jeg social demokratisk embedsmand – og ikke politiker,« siger Thor Möger Pedersen om sit nye job som udviklingschef hos Social demokraterne. Arkivfoto: Jacob Ehrbahn

Socialdemokraterne har headhuntet den tidligere SF-skatteminister Thor Möger Pedersen til en nyoprettet stilling som udviklingschef, hvor han skal hjælpe det trængte regeringsparti med at vinde næste valg.

Det oplyser Socialdemokraternes øverste organisatoriske chef, Lars Midtiby.

»Lige nu er vi i gang med at sammensætte det hold, som skal forberede vores valgkamp, og vi er ved at finde de folk, der skal til for at give Venstre det nødvendige modspil. Der er jeg glad for at kunne byde Thor velkommen på holdet. Vi kommer til at knokle benhårdt i den kommende tid for at få en god valgkamp og genvinde magten,« siger han.

29-årige Thor Möger Pedersen var en central figur i SF, da partiet i slutningen af 00’erne satte kursen mod regeringskontorerne. Han blev hentet ind af den daværende SF-formand, Villy Søvndal, som gjorde ham til kampagnekoordinator og senere strategisk rådgiver for SF-ledelsen. Altså samme slags job, som han nu skal bestride for Socialdemokraterne.

Forhadt i SF’s bagland

Frem mod valget i 2011 var Möger primus motor i arbejdet med at smede S-SF-alliancen, og han var den fremmeste fortaler for, at SF skulle være partiet for »de hårdtarbejdende lønmodtagere«.

Indsatsen blev kronet, da han blev skatteminister i Helle Thorning-Schmidts regering. Fornøjelsen blev dog kort, for da Annette Vilhelmsen (SF) i oktober 2013 vandt formandskampen i SF, blev Möger strittet ud for at gøre plads til Holger K. Nielsen (SF) i Skatteministeriet.

Mens Möger var et hadeobjekt i store dele af SF’s bagland, som klandrede ham for partiets højredrejning, blev fyringen begrædt af erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S).

»Det må være et meget privilegeret og rigt parti, der har råd til at skille sig af med Thor,« sagde Sass dengang.

Stort engagement

Lars Midtiby oplyser, at stillingen som udviklingschef er en ny funktion i partiet, og at Thor Möger kommer til at være med i »alle dele af vores valgforberedelse«.

»Han har et skarpt blik for politik og er engageret og sympatisk. Det kommer vi til at have stor glæde af,« siger den socialdemokratiske partisekretær.

Thor Möger ønsker ikke at udtale sig til Jyllands-Posten om sit nye job. Han skriver på Facebook, at han »ser frem til at komme i sving«.

»I mit nye job er jeg socialdemokratisk embedsmand – og ikke politiker. Derfor kommer jeg heller ikke til at udtale mig til pressen,« lyder det fra Thor Möger, der begynder arbejdet som udviklingschef efter påske.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen