Regionspolitiker: Nedlæg kommunerne

Næstformanden i Region Midtjylland vil hjælpe borgere i klemme mellem kommunerne og regionerne.

Artiklens øverste billede
Anne Kristensen er træt af den kassetænkning, der foregår i regionerne og kommunerne.

Borgere er ikke tjent med, at kommuner og regioner ikke tænker på hinandens pengekasser, når der træffes beslutninger. Derfor skal kommunerne droppes.

Sådan lyder et forslag fra næstformanden i Region Midtjylland, Anne Kristensen. Det skriver hun i et blogindlæg på denoffentlige.dk.

Til Jyllands-Posten forklarer hun:

"Der er en udbredt kassetænkning inden for henholdsvis regionerne og kommunerne. Og det gør det svært for borgerne at navigere rundt i. Derfor skal der kun være nogle få "regionskommuner", som kan træffe beslutningerne."

Magt til brugebestyrelser

Hvordan vil du sikre lokalpolitikken, så borgerne stadig har indflydelse på deres lokalområde?

"Brugerbestyrelser såsom skolebestyrelser, idrætsbestyrelser og boligforeninger skal have mere magt. Så skal der udstikkes nogle rammer, men det vil betyde, at folk kan engagere sig i den lokalpolitik, der netop betyder noget for dem. På den måde vil der blive flere borgere med indflydelse, end der er i dag. "

Anne Kristensen mener, at hendes forslag kan have flere gavnlige effekter.

"Vi beklager os over, at folk ikke interesserer sig for demokrati og politik. Dette kunne medvirke til, at vi får et større engagement i politik. Der er jo ikke ligefrem kampvalg til skolebestyrelserne nu," siger hun til Jyllands-Posten.

Anne Kristensen tilføjer, at hendes indlæg skal ses som et konstruktivt indslag i en ellers stillestående debat om regioner og kommuners samarbejde.

"Det kommer ikke til at ske"

Selvom Anne Kristensens forslag er et nybrud i debatten, skal hun dog ikke regne med at få indført sin regionsmodel.

Til tvmidtvest.dk siger Venstres næstformand Kristian Jensen nemlig, at blogindlægget står helt for Anne Kristensens egen regning.

"Det kommer ikke til at ske, hvis Venstre får magten. Det vil trække alt for mange beslutninger væk fra borgerne. Når vi har lagt så mange opgaver i kommunerne, er det jo netop, fordi de har en nærhed over for borgerne, som er meget væsentlig for Venstre," siger Kristian Jensen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen