Mette F.: Arbejdsløse skal ikke betale skattelettelser

Mette Frederiksen afviser V-ønske om at spare på beskæftigelsessystemet for at få råd til skattelettelser.

Artiklens øverste billede
Mette Frederiksen afviser dog ligesom Bjarne Corydon, at regeringen pønser på at tage penge fra jobindsatsen og bruge dem på at sænke virksomhedernes skat.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, skal indstille sig på at droppe sit hovedkrav til forårets vækstforhandlinger. I hvert fald hvis man skal tro beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

I Folketingets spørgetid tirsdag afviser hun, at der kan blive tale om at spare på jobindsatsen for at få råd til skatte- og afgiftslempelser til de danske virksomheder, som Venstre ønsker.

På spørgsmålet fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, om, hvorvidt regeringen planlægger at spare 400 til 600 millioner kroner på beskæftigelsesindsatsen og bruge dem på skattelettelser i regeringens kommende vækstudspil, svarer Mette Frederiksen "nej".

Et klar svar

Og dermed er der ikke mere at komme efter, fastslår ministeren:

- Jeg har svaret så klart på spørgsmålet, som jeg overhovedet kan ved at sige nej. Det, der driver regeringen i den her sag, er at sikre kvalitet i indsatsen.

- Og ikke mindst sikre, at nogle af de mennesker, som på ulykkelig vis er blevet ramt af arbejdsløshed, kan vende tilbage til arbejdsmarkedet, siger Mette Frederiksen.

Udmeldingen kommer efter, at Ekstra Bladet i sidste uge kunne afsløre, at finansminister Bjarne Corydons (S) embedsmænd har udfærdiget et internt notat, som peger på, at der kan spares flere milliarder på beskæftigelsesindsatsen.

Af en tabel med overskriften "Finansieringsbidrag til Vækstudspil" fremgår det, at der er 400-600 millioner kroner at hente hvert år fra 2015 til 2020 ved en beskæftigelsesreform. Samlet giver det mellem 2,4 og 3,6 milliarder kroner.

Penge fra jobindsatsen

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er Finansministeriets kontroversielle notat blevet drøftet i regeringens økonomiudvalg.

Mette Frederiksen afviser dog ligesom Bjarne Corydon, at regeringen pønser på at tage penge fra jobindsatsen og bruge dem på at sænke virksomhedernes skat.

- Vi er optaget af en beskæftigelsesindsats, som sikrer, at flere mennesker kommer i varig beskæftigelse. Og så skal vi behandle mennesker ordentligt. Det er det, der driver os, siger Mette Frederiksen.

Ifølge Inger Støjberg er Venstre parat til at se på, om der kan findes penge ved at skære i de lediges ret til seks ugers selvvalgt uddannelse.

- Det kan man spare nogle penge på, som kan lægges over i skattelettelser til virksomhederne, så vi kan få skabt nogle arbejdspladser, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.