Thorning til sure partifæller: Sæt pris på vores retning

Thorning mener ikke, at man som regeringsleder kan gennemføre politik, som alle socialdemokrater bakker op om.

Artiklens øverste billede
Helle Thorning-Schmidt sammen med Frank Jensen og Mogens Jensen ved fredagens møde med kredsformændene i Svendborg.

Retningen for Danmark havde været en helt anden, hvis Venstres Lars Løkke Rasmussen havde været statsminister, og derfor skal man som socialdemokrat sætte pris på den retning, som regeringen har lagt.

Det siger Helle Thorning-Schmidt forud for et møde fredag aften, hvor hun skal stå ansigt til ansigt med nogle af de kritikere fra lokalkredsene, der de seneste uger har stillet spørgsmål til både hendes lederskab og partiets politiske linje.

- Derfor er min opfordring også, at man skal sætte pris på den retning, vi har givet for Danmark, som er markant forskellig fra det, de borgerlige vil, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Vi har lagt grundlaget for et Danmark, hvor vi stadig har råd til et stærkt velfærdssamfund, og der er stor forskel på det, vi har gjort, og det de borgerlige vil, siger hun.

Thorning: Vi lytter skam

Kritikerne fremhæver salget af dele af Dong til investeringsbanken Goldman Sachs, regeringens linje i sagen om udbetaling af børnecheck til EU-borgere, sænkelse af selskabsskatten og reformen af dagpengene som områder, hvor man har lagt en forkert linje.

Men Thorning vælger at fremhæve regeringens indsats overfor social dumping, afskaffelsen af kontanthjælpsloftet og, at man stadig er indstillet på at have offentlig vækst for at styrke velfærdssamfundet.

- Dybest set synes jeg, at der er rigtig meget af vores politik, der understreger, at vi rent faktisk lytter til vores bagland og til vores vælgere, siger hun.

- Nogle er uenige i den førte politik - det ved jeg, der er. Jeg tror ikke, at man kan være i en situation, hvor alt det, regeringen gør, det kan alle være enige i, siger Thorning.

Hun slår samtidig fast, at hun "lytter" til kritikerne.

- Vi skal snakke sammen, men dybest set jeg vil også gerne stå på mål for den retning, vi har lagt for Danmark.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen