Dam om baglandskritik: Ikke let at regere i krisetid

Socialdemokraternes gruppeformand erkender, at der er behov for en diskussion af partiets politik.

Artiklens øverste billede
- Det er bare vanskeligt at være i regering i en krisetid. Det så vi med Anker Jørgensen i 70'erne og Schlüter i 80'erne, og vi har altså haft regeringen i en vanskelig periode, mener gruppeformand Henrik Dam Kristensen (S).

Det er ikke den nemmeste ting at sidde i regering i en krisetid, og det vil nødvendigvis føre til reformer og tiltag, der gør ondt.

Sådan forsvarer Henrik Dam Kristensen, gruppeformand for folketingsgruppen i Socialdemokraterne, regeringens dispositioner, efter at kritikken fra partiets bagland er taget til over de seneste uger, senest i Jyllands-Posten og Ekstra Bladet søndag.

- Det er bare vanskeligt at være i regering i en krisetid. Det så vi med Anker Jørgensen i 70'erne og Schlüter i 80'erne, og vi har altså haft regeringen i en vanskelig periode.

- Når jeg taler med borgmestre og kritikere om, hvad der er vigtigst for en S-ledet regering, så er det to ting. At holde styr på økonomien, for ellers er det i hvert fald de svageste, der kommer til at betale for det, og så at holde hånden under beskæftigelsen.

- Og de to ting er lykkedes for os, og det synes jeg også, at folk kvitterer for. Så er der måske andre ting, der ikke er lykkedes for os, det medgiver jeg. Hvis alt var perfekt, så kom kritikken jo ikke, siger Henrik Dam Kristensen.

Ikke ude af trit

Dele af baglandet er kritisk indstillet over salget af dele af Dong til Goldman Sachs. Dertil kommer den udskældte kontanthjælpsreform og udbetaling af velfærdsydelser til borgere fra andre EU-lande, der arbejder i Danmark.

Henrik Dam Kristensen mener dog ikke, at partiets ledelse er decideret ude af trit med baglandet, sådan som kritikken har lydt.

- Det synes jeg ikke, vi er.

- Men der er ingen tvivl om, at kritikken, og de seneste meningsmålinger, betyder, at der er god brug for en diskussion, og vi lytter til hinanden. så jeg tager bekymringen, som jeg vælger at kalde den, til mig, siger Henrik Dam Kristensen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.