Vestager: Aftale om bankunion skal analyseres i bund

Når lovgrundlaget for EU's kommende bankunion er klar, kommer der en redegørelse fra regeringen.

Artiklens øverste billede
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) glæder sig over, at forhandlingerne med Europa-Parlamentet om EU's kommende bankunion er færdige.

- Først og fremmest er det meget glædeligt, at de er blevet færdige allerede nu, fordi vi troede, at det ville trække ud og trække ud, og Europa igen ville komme til at ligne et sted, hvor man ikke kan træffe beslutninger, siger hun.

"Vi skal i detaljen"

Om Danmark tiltræder aftalen eller ej, er ikke besluttet.

Aftalen blev forhandlet færdigt torsdag morgen, og nu skal den analyseres. Men de foreløbige meldinger er, at indholdet ser ok ud, siger ministeren.

- Vi skal i detaljen for at se, hvordan det samlede billede tegner sig. Ligesom vi skal have en vurdering af, hvordan ser det så ud med de banker, som skal være en del af bankunionen. Er de vaskede og skurede, om man så må sige.

Store problemer i flere lande

I en række lande blandt andet Grækenland, Irland og Spanien har der været store problemer i den finansielle sektor.

- Der har været mange problemer, men de banker, som går ind med nye regler, de skal helst ikke have nogen skeletter i skabene, der begynder at falde ud i det øjeblik, at der er flere om at betale regningen, siger hun.

Derfor er det selvfølgelig vigtigt at vide, hvordan situationen ser ud, mener hun.

Gode chancer i parlamentet

Lederne i alle de politiske grupper i parlamentet har allerede torsdag formiddag sagt god for kompromisset, der dermed ser ud til at have gode chancer for at blive stemt igennem det samlede parlament til april.

I Danmark går regeringen i gang med at tygge aftalen igennem, når lovgrundlaget er i orden.

- Det gør vi for at kunne give en redegørelse, ikke kun til Venstre, der har bedt om en redegørelse, men også til os selv, så vi kan tage stilling, siger Margrethe Vestager.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde tidligere på dagen, at Danmark efter forhandlingerne nu står i en position, hvor "vi kan vælge, om vi vil være ude eller inde".

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen