Østergaard: ID-kort vil skabe færre arbejdsulykker

Ministeren mener, at Enhedslisten er blevet præsenteret for stærke tiltag under fredagens forhandlinger.

Regeringen har lagt forslag på bordet, der klart vil forbedre vilkårene for udenlandske arbejdere i Danmark.

Sådan siger skatteminister Morten Østergaard (R) på vej ud fra formiddagens forhandlinger om børnecheck med SF og Enhedslisten.

- Vi forhandler i forhandlingslokalet, men det er meget stærke tiltag, som regeringen har præsenteret, siger han til TV2 News.

Id-kort og højere bødestraf

Regeringen har foreslået at indføre id-kort på byggepladserne og højere bødestraf til virksomheder, der bruger ulovlig arbejdskraft.

I øjeblikket kæmper Morten Østergaard for at få opbakning til sit lovforslag, der skal fjerne det såkaldte optjeningsprincip for at afgang til danske børnepenge.

Ifølge EU-Kommissionen er optjeningsprincippet i strid med EU-retten, og partierne forhandler i øjeblikket om at bringe dansk lov på linje med kommissionen.

SF støtter regeringen, og derfor gælder det nu om at nå til enighed med Enhedslisten. For at støtte regeringens forslag, der vil gøre det nemmere for EU-borgere at få børnecheck, kræver partiet, at der bliver sat ind overfor social dumping.

En undskyldning for at presse lønnen

Ifølge Enhedslisten bruger arbejdsgivere nemlig børnechecken som en undskyldning til at presse lønnen for udenlandske arbejdere længere end.

- Vi har præsenteret initiativer, som klart vil forbedre, at de, som arbejder i Danmark, gør det på danske løn- og arbejdsvilkår, mener Morten Østergaard.

Men det har altså indtil videre ikke været nok til at stille Enhedslisten tilfreds. Partiet har ønsket arbejdsklausuler og kædeansvar i alle offentlige kontrakter. Enhedslisten rejste også kravet i forbindelse med efterårets finanslov, men også her sagde regeringen nej.

Morten Østergaard ønsker ikke at gå i detaljer med regeringens svar på Enhedslistens ønsker:

- Jeg vil ikke gå ind i konkrete forslag og diskussioner midt i en forhandling, siger han.

Partierne forhandler videre fredag eftermiddag.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen