Lidegaard får næse i solcellesag af enigt udvalg

Klima- og energiudvalget har i enighed vedtaget at give Martin Lidegaard en næse i solcellesagen.

Folketingets klima- og energiudvalg har i enighed vedtaget at give klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) en næse i solcellesagen.

Det siger Enhedslistens gruppeformand og energiordfører, Per Clausen, efter et åbent samråd med ministeren.

- Der er tale om, at Folketinget er blevet dårligt informeret eller slet ikke informeret om en alvor sag. Det er yderst utilfredsstillende, og det har vi vedtaget i enighed i udvalget her i dag, siger Per Clausen.

Det springende punkt har været, om Martin Lidegaard bevidst vildledte Folketinget. Det ville i givet fald formentlig have kostet ham ministerposten.

Ikke med vilje

Men ifølge Per Clausen har Martin Lidegaard ikke med vilje holdt Folketinget i mørket om problemer med solcelleloven.

- Det, der er sket, er, at ministeriet helt klart har informeret Folketinget utilstrækkeligt. Der er informationer, som vi skulle have fået, men som vi ikke fik. Men vi har ingen belæg for at sige, at der er tale om bevidst misinformation af Folketinget.

- Der er tale om fejl, om procedurefejl, og at ministeren har fejlvurderet situationen og ikke har opfattet det som en tilstrækkelig alvorlig sag, og det kritiserer vi, siger Per Clausen.

Han har beklaget

Han fastslår, at Martin Lidegaard har beklaget sagen og fastslået, at det ikke vil ske igen.

- Dermed er sagen slut for vores vedkommende, siger Per Clausen.

Han vil ikke give et bud på, hvor stor næsen er.

- Jeg er ikke ekspert i næser, men jeg kan konstatere, at det var Enhedslistens forslag, at dette her blev udgangen på sagen, og det var hele udvalget enig med os i, siger Per Clausen.

Kaos kan få konsekvenser

Partierne skal dog nu diskutere, om der skal gøres noget ved overgangsordningen for at se på, om nogen skulle komme i klemme som følge af fejlen, der vil koste mellem 430 og 850 millioner kroner over 10 år. Penge som dog allerede er afsat til solceller.

- Sagen skaber indtryk af kaos og forvirring, og det kan også få negative konsekvenser for solcelleudbygningen i de kommende år, fordi vi risikerer, at en del af solcelleudbygningen sker på områder, hvor det ikke burde ske.

- Jeg håber og tror, at det er sidste gang, vi ser ministeren optræde på den måde, siger Per Clausen.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen