Annonce
Politik

Endnu en Messerschmidt vil være politiker

Morten Messerschmidts mor vil bruge egne oplevelser i lokalpolitik.

Morten Messerschmidt er en af landets mest kendte politikere. Nu vil også hans mor være aktiv for Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Niels Hougaard

Dansk Folkeparti får nu endnu en aktiv politiker ved navn Messerschmidt.

For den 53-årige Inge Messerschmidt - mor til europaparlamentariker og tidligere folketingsmedlem Morten Messerschmidt - vil være kommunalpolitiker i Frederikssund.

Med sig tager hun erfaring som både langtidssygemeldt, langtidsledig og arbejdsløs, der er faldet for dagpengeperioden.

»Jeg har været igennem det hele. Og jeg tænkte, at nu hvor jeg ikke kan få noget arbejde, så må jeg prøve noget andet. Jeg tror, at der er brug for en stemme fra en almindelig borger, der har prøvet at gå hele vejen gennem systemet,« siger hun til Jyllands-Posten.

Vil give madkupon

Inge Messerschmidt går til valg på at give bedre vilkår til pædagoger og skolelærer - gerne på bekostning af et »forkasteligt« p-vagt-system i Frederikssund.

Og så vil hun arbejde for de ældre.

»Mange ældre bliver fuldstændig glemt i vores system. Det kunne være en god ide, at de fik en madkupon i stedet for mad fra kommunen. Så kunne de komme ud og spise på et cafeteria i stedet for at sidde alene derhjemme. Det er den slags, der optager mig,« siger Inge Messerschmidt.

Fordele og ulemper

Inge Messerschmidt er helt med på, at hendes efternavn giver ekstra opmærksomhed, men hun satser på at blive valgt på sine egne meritter og holdninger.

»Der er både fordele og ulemper ved at hedde Messerschmidt. Jeg vil ikke komme frem som Messerschmidts mor, men som Inge Messerschmidt. Jeg kunne vælge at stille op under et andet navn, men jeg hedder nu engang, dét jeg hedder,« siger Inge Messerschmidt.

Der er kommunalvalg den 19. november i år.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Vorherre bevares, Vistisen

Morten Løkkegaard
Vistisens og Dansk Folkepartis leflen for briterne i Brexit-forhandlingerne sår tvivl om, hvis interesser, DF egentlig varetager.

Blog: Lars Løkke koster Danmark dyrt i brexit-forhandlinger

Anders Vistisen
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter brexit. Regeringen har hovedansvaret.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her