Bødskov: Bandevold og knivvold skal stoppes

Vi går målrettet efter unge der ter sig på gaderne, siger justitsminister.

Artiklens øverste billede

Det historisk høje niveau, som politiindsatsen er på nu, fortsætter, så længe der er problemer både med bander og knivvold.

Det slår justitsminister Morten Bødskov (S) fast:

- Det er meget, meget glædeligt, at kriminaliteten også alvorlig kriminalitet styrtdykker, men det er også klart, at vi står over for en udfordring og et stort problem med bandemiljøer.

- Derfor er der også kun én vej frem. De skal have med grovfilen, og det får de, siger han til Ritzau.

Samtidig med at flere end 300 bandemedlemmer sidder fængslet og 10 fremstilles i grundlovsforhør onsdag, viser en ny opgørelse fra Justitsministeriet, at den personfarlige kriminalitet er faldet med 4000 anmeldelser fra 2007 til 2012.

Stor udfordring

Det gælder dog ikke for knivvold i København. Her er der tale om en fordobling fra 2010 til 2012.

Sidste år var der 106 af den slags sager, mens der to år forinden - i 2010 - blev anmeldt 55 tilfælde i Københavns Politikreds.

På grund af en "særdeles skærpet konfliktsituation" i bandemiljøerne har politiet besluttet at forlænge perioden med en visitationszone i dele af København.

- Knivvold er en stor udfordring. Politiet har visitationszoner, hvor man er meget opmærksomme på knive i nattelivet og også får fat i meget, siger Morten Bødskov.

For mange knive i omløb

- Det sammenholdt med bandeindsatsen er vejen frem både over for banderne og det problem, at der er alt for mange knive i omløb.

- Unge, der ter sig på gaderne, accepterer vi ikke, og derfor går vi målrettet efter dem. Og bevæger man sig ind i de her miljøer, så får man lange fængselsstraffe, og de kommer hurtigt, fastslår ministeren.

Justitsministeriets opgørelse viser, at antallet af anmeldelser for hele straffeloven er faldet til 364.368 efter at have toppet i 2009 med 402.633 anmeldelser.

Dermed er straffelovskriminaliteten tilbage på niveauet fra 2007, hvor der var 365.504 anmeldelser.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen