Annonce
Politik

Birthe Skaarup forlader politik

Den politiske »værnepligt« er overstået, siger politikeren fra Dansk Folkeparti.

Birthe Skaarup forlader nu politik.

Hun nåede ti år i Folketinget. Ti år i Aarhus Amtsråd. En periode i Aarhus Byråd. Og en periode i Københavns Borgerrepræsentation.

Men nu er det slut med det politiske liv for Birthe Skaarup, der var en fremtrædende formand for Folketingets Sundhedsudvalg og i øvrigt er mor til nuværende gruppeformand i Dansk Folkeparti Peter Skaarup.

Birthe Skaarup vil således ikke genopstille til kommunalvalget til november, bekræfter partiet.

Lang værnepligt

Skaarup siger, at en »lang politisk værnepligt« nu er overstået, og tiden nu er til at »familielivet skal have førsteprioritet«.

»Det at have været med i dansk politik har givet mig mange oplevelser på godt og ondt; de gode oplevelser overskygger klart de mindre gode,« siger Birthe Skaarup.

Skaarup vil dog fortsætte sit arbejde med Kræftens Bekæmpelse, hvor hun sidder i regionsudvalget i København.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Har du nogensinde hørt om den 5.500 kvm store atombunker i Rold Skov?

Casper Hedegaard
Et stenkast fra den gamle hovedvej mellem Aarhus og Aalborg ligger atombunkeranlægget REGAN-Vest. Hemmeligholdt for danskerne i 44 år, og gemt væk 60 meter under jorden i periferien af Rold Skov. I forrige uge havde jeg inviteret Martin Lidegaard med ud og besøge anlægget, og den oplevelse vil jeg gerne dele med jer.

Blog: Arctic Circle - Kina gør krav på arktis

Nauja Lynge
Som sædvanlig glimter fraværet af kritiske røster ved Arctic Circle-konference.

Blog: Har EU været tæt på at sejre sig ihjel?

Casper Hedegaard
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden var situationen en helt anden, hvor opbakningen vaklede, og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkeligheden stået i EU’s midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her