Troels Lund Poulsen går på orlov

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) ansøger Folketinget om orlov. Det sker efter kritik af hans rolle i Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Artiklens øverste billede

Det oplyser Venstre søndag i en pressemeddelelse. Troels Lund Poulsen vil mandag gå til Folketingets formand og ansøge om orlov fra Folketinget.

"Det siger sig selv, at jeg naturligvis tager afstand fra, at der er blevet lækket personfølsomme oplysninger. Derfor har jeg også hele tiden bifaldet, at Københavns Politi undersøger lækage-sagen, og jeg ser frem til, at Københavns Politi nu afslutter dets undersøgelse. I forhold til dagens udgave af Ekstra Bladet vil jeg gerne slå fast, at jeg intet kendskab har til de fremsatte påstande," udtaler Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Ekstra Bladet skriver søndag, at Troels Lund Poulsens spindoktor, Peter Arnfeldt, for et år siden tilbød at lække oplysninger om Helle Thorning-Schmidts (S) fortrolige skatteforhold til avisen. Noget avisen afviste at tage imod.

Sagen overskygger alt andet

"Jeg må dog samtidig konstatere, at hele sagen om Helle Thorning-Schmidts skattesag i øjeblikket fuldstændig overskygger mit politiske arbejde. Derfor ser jeg mig på nuværende tidspunkt ikke i stand til at udføre mit politiske arbejde tilfredsstillende, og derfor vil jeg i morgen ansøge Folketingets formand om orlov fra mit hverv som folketingsmedlem."

Glæder sig til undersøgelse

Den tidligere skatteminister siger endvidere, at han glæder sig til, at en undersøgelseskommission skal se på hans rolle i sagen om de lækkede oplysninger om statsminister Helle Thorning-Schmidts skatteforhold.

"Som jeg tidligere har udtalt, hænger proces og substans sammen i denne sag og skal derfor ses i sammenhæng. Det bliver nu muligt, når Undersøgelseskommissionen påbegynder sit arbejde, og jeg har i den forbindelse absolut intet at skjule. Jeg vil også gerne igen slå fast, at jeg fuldt og helt har levet op til min tavshedspligt i forhold til personfølsomme oplysninger."

LÆS OGSÅ: Løkke: Fuld tillid til Troels Lund

LÆS OGSÅ: Spinafsløring presser Troels Lund

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen