SSV er et skridt tættere på tysk regering

I løbet af ugen indleder SSV, SPD og De Grønne regulære forhandlinger om at danne regering i Slesvig-Holsten.

Det danske mindretalsparti Sydslesvigsk Vælgerforening, SSV, kom mandag et skridt tættere på regeringsmagten i Slesvig-Holsten.

For første gang mødtes partiets repræsentanter med socialdemokraterne i SPD og miljøpartiet De Grønne, og alt peger på, at de godt kan blive enige om et samarbejde.

- Man er enige om, at fællesmængderne mellem de tre partier er så store, at man vil begynde regulere koalitionsforhandlinger i løbet af ugen, siger Lars Erik Bethge, pressesekretær i SSV.

SSV fik tre mandater ved sidste søndags delstatsvalg, og partiet er afgørende, hvis De Grønne og SPD vil have regeringsmagten i Slesvig-Holsten.

CDU, der fik et langt bedre valg end ventet og fortsat er det største parti, har af samme grund været yderst kritisk over for SSV gennem hele valgkampen.

Mandagens møde viste ifølge Lars Erik Bethge, at alle tre partier anså det for muligt at indgå kompromisser på en lang række centrale områder.

- Man har en fælles forståelse af, at der skal hårde besparelser til næste år. Men i forhold til den tidligere liberale regering er man enige om, at man ikke bare kan skære ned. Der skal også være perspektiv i det, siger Lars Erik Bethge.

Det havde været et ultimativt krav fra SSV's side, at man ville have genoprettet ligestillingen på skoleområdet mellem tyske og danske skoler. Men det er man ifølge Lars Erik Bethge allerede enige om.

- Så man kan sige, at alle går ind til forhandlingerne med åbent sind og med mål om at få regeringsgrundlaget på plads, siger han.

SSV's landsstyrelse skal på et møde mandag aften godkende formelt, at man indleder regeringsforhandlinger, men det ventes at blive en ren formalitet.

Landdagen i Kiel træder sammen 5. juni, og SPD, De Grønne og SSV vil den 9. juni formelt kunne få opbakning fra partikongresserne til at indgå i en regering.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.