Skattechef videregav homorygte

Erling Andersen erkender, at han videregav homorygte til Peter Loft.

Artiklens øverste billede
Erling Andersen

Rygtet om, at Stephen Kinnock skulle være biseksuel, endte i Skatteministeriet, da Skat Københavns direktør, Erling Andersen, fortalte daværende departementschef Peter Loft om det.

Det erkendte Erling Andersen under torsdagens afhøring af skattedirektøren i Skattesagskommissionen.

- Jeg er klart af den opfattelse, at jeg godt kan give oplysningen til Peter Loft (Skatteministeriets departementschef, red.), og han så holder det mellem os, sagde Erling Andersen.

Hypotetisk eksempel

Det var Thorning-parrets egen revisor Frode Holm, der på et møde hos Skat København 26. august 2010 stod fadder til rygtet. Senere har Frode Holm dog beklaget rygtet og kaldt det "et hypotetisk eksempel".

Men oplysningen blev opfattet som en seriøs begrundelse for, hvorfor ægteparret Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidt ikke ville mødes med Skat om Kinnocks skattesag, der drejede sig om hans skattepligt i Danmark.

Ifølge Erling Andersen gik han videre med oplysningen, fordi han ønskede at give sin chef, Peter Loft, et grundigt indblik i, hvorfor mødet med ægteparret, som Skat ellers havde krævet, ikke blev til noget.

Ikke i min vildeste fantasi

Siden bragte Peter Loft formentlig rygtet videre til daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

- Det ligger klart ud over, hvad jeg i min vildeste fantasi havde forestillet mig, at en departementschef ville gøre, sagde Erling Andersen, der dog forsvarer sin egen handling.

- Grunden til, at jeg gjorde det, var for at dække den del af om sagsafslutningen.

- Den mest hensigtsmæssige sagsafslutning var et møde med parret. Hvis jeg havde vidst på det tidspunkt, hvordan han (Peter Loft, red.) ville håndtere den oplysning, havde han aldrig fået den.

Dagbladet BT opsnusede angiveligt også rygtet om Kinnocks seksualitet, men ifølge medarbejdere på avisen droppede man historien, fordi det ikke lykkedes journalisterne at få den bekræftet.

Dementerede rygte

I august i år gik Thorning-parret selv ud og dementerede rygtet i et interview i Politiken. Først herefter fik offentligheden kendskab til historien.

Da torsdagens afhøring blev drejet ind på Kinnock-rygtet kort efter middag, besluttede kommissionen at lukke dørene og smide pressen ud.

Det skete af frygt for, at Erling Andersen ville bringe nye private oplysninger om parret på banen end det, der allerede er kendt.

Inden dørlukning nåede Erling Andersen dog at fortælle, at Skat København var meget interesseret i at mødes med Thorning-parret, og på mødet i august 2010 tilbød Frode Holm at mødes med ægteparret et sted, hvor de ønskede det.

- Han (Frode Holm, red.) siger direkte, at Kinnock er biseksuel, og hun (Thorning, red.) vil under ingen omstændigheder sidde hos jer (Skat København, red.) og redegøre for deres personlige forhold.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.