DF: Gik Ole Sohn af grundet Sovjet-afsløringer?

Partiets udenrigsordfører spekulerer i, om Ole Sohn har vidst, at dagens afsløringer var på vej.

Artiklens øverste billede
Ole Sohn trak sig i oktober som minister i forbindelse med SF's formandsskifte.

I dagens udgave af Morgenavisen Jyllands-Posten kan man læse den højtstående Sovjet-embedsmand Vladimir Versjinins beretning om, at Ole Sohn som formand for DKP i slut-firserne nødvendigvis må have kendt til de pengeoverførsler, der skete fra Sovjetunionen til de politiske meningsfæller i Danmarks Kommunistiske Parti.

Ole Sohn trak sig i oktober som minister i forbindelse med SF's formandsskifte.

Et kendskab, som Ole Sohn hidtil har benægtet. Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, anser dog avisens dokumentation for at være omfattende og overbevisende, og historierne er, som han siger, "ikke noget, man laver på en fredag eftermiddag."

Netop derfor spekulerer Espersen også i, at dagens historie i Jyllands-Posten kan have haft noget at gøre med Ole Sohns afgang som erhvervs- og vækstminister i oktober i år.

"Det er SFs problem"

"Man kan kun gisne om det, men har Ole Sohn mon været klar over, at disse afsløringer har været på vej? Man kan jo overveje, om Ole Sohn ikke længere ville skade partiet og regeringen og derfor er gået som minister, for dokumentationen er tæt på ikke længere at være indicier, men egentlige beviser," siger Søren Espersen til Jyllands-Posten.dk.

Han vil dog ikke tage politisk affære på baggrund af de nye oplysninger, netop fordi Ole Sohn ikke længere er minister, men blot menigt medlem af Folketinget for SF.

"Det er afgørende for vores engagement i sagen. Da han var minister, var vi meget optagede af, hvordan det påvirkede Danmarks omdømme, men da Ole Sohn ikke længere er minister, er det ikke længere vores bord. Det er SF og Annette Wilhelmsens problem," siger Søren Espersen.

Var endt i Folketingssalen

Søren Espersen er dog ikke i tvivl om, hvad han havde gjort, hvis Ole Sohn fortsat havde været minister.

"Så havde jeg hevet ham i Folketingssalen i næste uge, så han kunne forklare sig. Og hvis Ole Sohn havde været medlem af Dansk Folkeparti, var han bestemt også blevet indkaldt til en samtale hos Kristian Thulesen Dahl."

SFs pressekoordinator, Allan Wessel Andersen, oplyser, at SF ikke har nogen kommentarer til Søren Espersens kommentarer eller dagens afsløringer i Jyllands-Posten i øvrigt.

Pind: Ikke sikkerhedsrisiko

Søren Pind, der er udenrigsordfører hos Venstre, har tidligere udtalt bekymring omkring oplysningerne om Ole Sohn og pengene fra Sovjet, som han har frygtet kunne bruges til at afpresse Sohn i rollen som minister. Dette er dog ikke aktuelt længere, mener Pind.

"Det er noget, Ole Sohn må gøre op med sig selv. Nu er han ikke minister mere, og derfor er der ikke noget sikkerhedshensyn," udtaler Søren Pind i en mail til Jyllands-Posten og oplyser, at han ikke har yderligere kommentarer til de nye oplysninger i dagens udgave af Jyllands-Posten.

Tidligere udenrigsminister og nuværende udenrigsordfører for De Konservative, Per Stig Møller, mener, at det er på tide, at Ole Sohn får gjort op med sin fortid en gang for alle.

"Tavsheden er talende"

"Det har hele tiden virket usandsynligt, at han ikke skulle have vidst noget, og det virker jo meget stærkt, når man har regnskaber osv. som dokumentation. Og var det ikke sandt, at han vidste noget, så ville han vel gå ud og dementere det og sige, at manden er vanvittig," siger Per Stig Møller til Jyllands-Posten.dk og fortsætter:

"Tavsheden er talende. Ole Sohn har været en god minister, men nu burde han se at få det overstået. Han skal jo gå med det resten af livet, og det kan jo også sagtens være, at han har fået misinformation af det sovjettiske system."

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.