*

Politik

Ekstra Bladet i skattesag: Vi skjuler intet

Ekstra Bladet holder fast i sin anklage: Tidligere spindoktor forsøgte at lække Thornings skatteoplysninger

Chefradaktør på Esktra Bladet, Poul Madsen. Foto: Thomas Borberg

Ekstra Bladet er klar til at lægge alle kort på bordet over for Skattesagskommissionen, når afhøringerne om statsminister Helle Thorning-Schmidts skattesag begynder tirsdag.

Her er avisens journalist Jan Kjærgaard og chefredaktør Poul Madsen første vidner i skranken.

- Vi går ned i skattekommissionen og fremlægger det, vi ved. Så de vurderer, hvad de kan bruge det til, siger Poul Madsen forud for afhøringerne.

Alvorlig anklage mod spindoktor

Jan Kjærgaard og Poul Madsen er blevet viklet ind i den omfattende sag, fordi Ekstra Bladet i december sidste år bragte en artikel, der rejste en alvorlig anklage mod tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens spindoktor Peter Arnfeldt.

Arnfeldt var ifølge avisen parat til at lække oplysninger fra Helle Thorning og Stephen Kinnocks skattesag til Ekstra Bladet. Det er ulovligt, da der er tale om dybt fortrolige personoplysninger.

Poul Madsen vil ikke gå nærmere i detaljer om, hvilke beviser Ekstra Bladet har for anklagen, ud over det der fremgår af artiklen fra december.

- Der vil ikke komme noget nyt i forhold til det, vi har fortalt. Men vi vil selvfølgelig svare på de spørgsmål, vi bliver stillet, siger han.

Han oplyser, at Ekstra Bladet allerede har sendt forskellige papirer til kommissionen.

Del af større sag

Sagen om læk af fortrolige oplysninger er en mindre del af en større sag, hvor kommissionen også skal undersøge, om personer uden for Skat København har været involveret i Skat Københavns behandling af skattesagen.

Når Ekstra Bladets folk er de første, der skal afhøres, skyldes det, at Københavns Politi gerne vil høre, hvad de to har at sige. Københavns Politi har nemlig efterforsket sagen om læk af fortrolige oplysninger, men Ekstra Bladet vil ikke udtale sig til politiet.

- Vi vil ikke stille op hos en tilfældig politimand. Vi vil have, at det skal indgå der, hvor alle vidner og alle oplysninger samles, så der er folk med baggrundsviden, der kan vurdere det, vi kan sige, forklarer Poul Madsen.

Skattesagskommissionen har fået to år til sit arbejde, men hvis der skulle være basis for en straffesag, risikerer den at blive forældet.

Derfor er Ekstra Bladets journalister øverst på den lange vidneliste, der også tæller tidligere Troels Lund Poulsen (V), hans daværende spindoktor Peter Arnfeldt, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og en række embedsfolk, journalister, spindoktorer og andre politikere.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Regeringens embedsmænd begår magtmisbrug

Morten Uhrskov Jensen
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem.

Blog: Sherin Khankan: Islamist eller fuldstændig utilregnelig

Jaleh Tavakoli
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her