Politik

Disse 200 skal med til ramadanmiddag

Her er listen med gæsterne til aftenens omstridte middag i Folketinget.

Margrethe Vestager og Morten Østergaard (R) er blandt deltagerne i middagenn. Foto: Liv Høybye

I aften skal 200 gæster til ramadanmiddag i Snapstinget på Christiansborg arrangeret af SF's Özlem Cekic.

Gæstelisten er nu kommet ud og omfatter blandet andre ministre som Morten Bødskov (S), Karen Hækkerup (S) og Morten Østergaard (R).

Blandt deltagerne er også forfatteren Benny Andersen, FOA's formand, Dennis Kristensen, og skuespiller Jesper Christensen. 

LINK: Se hele listen her.

Kontrovers over Lykketoft

Folketingets formand, Mogens Lykketoft, lægger ud med en videotransmitteret velkomst til middagen. En beslutning som ikke faldt i god jord hos Dansk Folkepartis Søren Espersen, som er medlem af Folketingets præsidium.

"Som formand taler man på hele Folketingets vegne. Og i sager, hvor der virkelig har været uoverensstemmelser ikke bare i præsidiet, men i stor stil i Folketinget, der burde han ikke vælge side, men i stedet lade muslimerne have den fest for sig selv," siger Søren Espersen til Ritzau.

Lykketoft selv forholder sig dog rolig og udtaler til Ritzau, at han tror, arrangementet fører til mere dialog.

DF vil ikke deltage

Dansk Folkeparti har tidligere kritiseret hele arrangementet, og udlændingeordfører Martin Henriksen har over for Ritzau kaldt det et "udtryk for manglende respekt for dansk kultur og for vores folkestyre."

Partiet er det eneste, der aldrig har deltaget i arrangementet.

 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: En nation bliver født på ny

Mikael Jalving
Storbritannien er en nation med fødselsveer. Pludselig diskuteres der politisk indhold i stedet for positioner, markeringer og taktiske krumspring.
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her