Politik

EL: Drop Løkke og lav rød skattereform

Trods "ikke-eksisterende" tillid til regeringen er Enhedslisten klar til at skrive under på rød skatteaftale.

Søndag eftermiddag har Johanne Schmidt-Nielsen holdt møde med Enhedslistens folketingsgruppe og hovedbestyrelse. Foto: Martin Bubandt

Hos Enhedslisten kalder Johanne Schmidt-Nielsen det for dybt useriøst, at regeringen bringer det tunge skyts i form af tre ministre på banen for at "spinne sig ud af, at de løb fra en aftale med Enhedslisten".

Finansminister Bjarne Corydon (S), skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) siger, at der ikke lå en færdig aftale med Enhedslisten klar, da de indgik skatteaftalen med Venstre og De Konservative.

- Sagen er, at regeringen valgte at lave en politisk aftale med højrefløjen, da de bød sig til. Derved valgte de den røde skatteaftale fra, og det kan de altså ikke spinne sig ud af, siger den politiske ordfører til Ritzau og tilføjer:

"Vi er klar"

- Hvis de har fortrudt, så er de velkomne til at komme tilbage til os. Hvis de opsiger aftalen med Løkke, så står vi klar.

Søndag eftermiddag har Johanne Schmidt-Nielsen holdt møde med Enhedslistens folketingsgruppe og hovedbestyrelse. Hun indkaldte til mødet fredag eftermiddag med det formål, at hovedbestyrelsen skulle give grønt lys til den røde skattereform.

Det grønne lys er givet - men til ingen verdens nytte, nu da Venstre og De Konservative sidder i Finansministeriet og forhandler de sidste detaljer på plads i skatteaftalen søndag.

- Men mødet viste, hvad jeg godt vidste: At der fra hovedbestyrelsens side er en entydig opbakning - både til den aftale, vi havde forhandlet os frem til med regeringen, og til den linje, vi har lagt: At vi ikke kan støtte en regering, vi ikke har tillid til, siger hun.

Hvis de er flove

Men trods den manglende tillid til regeringen og det faktum, at Enhedslisten nu ikke længere er regeringens støtteparti, men i opposition, vil Johanne Schmidt-Nielsen stadig gerne lege med regeringen, hvis den kommer på bedre tanker:

- Hvis de har fortrudt og er flove over den blå skattereform, så er de hjerteligt velkomne til at komme tilbage til Enhedslisten og gennemføre den røde skattereform, vi havde forhandlet os frem til.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Afblæs tiggerloven – den straffer fredelige mennesker

Josephine Fock
Den skærpede tiggerlov er et klassisk eksempel på en lovændring, der skulle få regeringen til at fremstå hurtig og handlekraftig.

Blog: Når danske skoler mødes med det iranske regimes repræsentanter

Jaleh Tavakoli
I skal vide, at over tyve unge mennesker for nylig har mistet livet i Iran, alene fordi de gik på gaden og ytrede sig imod netop samme præstestyre.
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her