Politik

Schmidt-Nielsen skiftede talen ud

- Der er brug for jeres pres på regeringen, sagde Johanne Schmidt-Nielsen i sin - nye - sankthanstale.

Johanne Schmidt-Nielsen må lørdag aften holde en anden tale end oprindelig planlagt. Den oprindelige handlede om midsommervisen, hekse og trolde og om frihed. Men den blev på skrivebordet. Foto: Mogens Flindt/polfoto

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen, der føler sig forsmået af regeringen, varsler i sin sankthanstale lørdag i Enghaveparken i København, at man nu vil gøre alt for at presse statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og co. inde på Christiansborg.

Og hun opfordrer tilhørerne foran bålet på Vesterbro til at hjælpe.

- Vi har brug for jer. Den eneste måde, hvorpå vi kan få regeringens top på bedre tanker, er ved, at I presser på, lyder det fra den politiske ordfører, der det seneste døgn har raset over regeringens "højresving" efter skatteaftalen med Venstre og Konservative.

Blev på skrivebordet

Johanne Schmidt-Nielsen må lørdag aften holde en anden tale end oprindelig planlagt. Den oprindelige handlede om midsommervisen, hekse og trolde og om frihed. Men den blev på skrivebordet.

- Jeg ved godt, at sankthanstaler normalt er sådan nogle hyggelige taler. Men efter regeringen i går aftes indgik skatteaftale med højrefløjen, kan jeg ikke holde en hyggelig tale, lyder beskeden fra Enhedslistens frontkvinde.

Hun erklærer sig "oprigtigt ked af det", fordi regeringen har valgt, hvad hun betegner som højrefløjens politik.

Samtidig bliver der også plads til et lille spark til LO-formand Harald Børsting, der har rost aftalen.

Kom ind i kampen

- Undskyld mig, men er fagforeningerne ikke længere fagforeninger for deres arbejdsløse medlemmer, spørger Johanne Schmidt-Nielsen, der opfordrer Børsting til at komme ind i kampen.

- Du er da for klog til at hoppe på højrefløjens vogn. Du er da for klog til at skelne skarpt mellem dem, der er på arbejdsmarkedet, og dem, der står udenfor, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Fra sin oprindelige tale tager hun dog fat på temaet om frihed - noget af det, Johanne Schmidt-Nielsen tænker på, når hun ser ind i bålet og synger midsommervisen.

- Den frihed det giver at vide, at der er nogen, der griber os, hvis vi bliver ramt af sygdom - at det nok skal gå, selv om man får en fyreseddel. I går aftes blev den frihed angrebet, siger hun.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: En nation bliver født på ny

Mikael Jalving
Storbritannien er en nation med fødselsveer. Pludselig diskuteres der politisk indhold i stedet for positioner, markeringer og taktiske krumspring.
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her