Løkke vil forhandle skat igen

Men i Venstres top er der overhovedet ingen lyst til at kommentere konservativ leders invitation.

Artiklens øverste billede
Lars Løkke Rasmussen(V) og den konservative leder Lars Barfoed

Venstre melder nu til aften, at de alligevel er parat til at forhandle skat med finansminister Bjarne Corydon, erfarer politiken.dk.

Partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) har i dag sendt et brev til indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) og har her til aften sendt besked til finansministeren om, at Venstre i morgen stiller til forhandlingerne.

- Jeg kan høre derhjemme, at finansministeren siger, at hans dør står åben, den kan jeg ikke gå ind af, fordi jeg er i Rio, og derfor har jeg henvendt mig til økonomiministeren og finansministeren og sagt, at vi vil gerne give det her et sidste forsøg, siger Lars Løkke til Ritzau.

Lars Løkke understreger, at Venstre stadig ikke er parat til at pille ved rentefradragsretten for boligejerne og forringe forholdene for pensionisterne.

Grøfter graves

Mens Enhedslisten sidder inde ved finansminister Bjarne Corydon(S) og forhandler om en rød skattereform, bliver der gravet grøfter mellem de borgerlige partier.

Torsdag gentog den konservative leder Lars Barfoed igen og igen med alvorsfuld mimik foran en buket af mikrofoner og tv-kameraer, at det er sidste udkald, hvis der skal sættes gedigne borgerlige fingeraftryk på en bred skattereform.

"Klimaet klarer sig"

Han opfordrede Venstres leder Lars Løkke Rasmussen til enten at vende hjem fra Rio eller lade andre i partiets ledelse søge ny indflydelse sammen med de konservative og Liberal Alliance.

"Det er lige op over, hvis vi skal undgå, at der laves en rød skatteaftale. Mon ikke verdens klima kan klare sig uden Lars Løkke," lød hans opfordring.

Barfoed gav udtryk for, at han fornemmer en mulighed for at komme igennem med betydelige skattelettelser. Det har han forstået ved de mange møder han har holdt med finansministeren, sagde han med slet skjult henvisning til de fraværende Venstreforhandlere.

Lukket Venstre-top

Venstres gruppeformand, næstformand og tidligere skatteminister Kristian Jensen siger til Jyllands-Posten, at Venstre har al mulig lyst til en skatteaftale:

"Men finansministeren skal signalere noget andet, end det, vi to gange har sagt nej til," siger Kristian Jensen.

JP:"hvad er din kommentar til Lars Barfoeds udspil med en opfordring til Venstre om at komme tilbage til forhandlingerne?"

Kristian Jensen:"Ingen kommentarer."

JP:"Har I forsøgt at lave et fælles-borgerligt udspil?"

Kristian Jensen:"Ingen kommentarer."

JP:"Har Venstre kontakt med regeringen om skatteaftalen?"

Kristian Jensen:"Ingen kommentarer."

Gensidig irritation

Hos Venstrefolk er der ikke den store forståelse at spore for "den udstrakte hånd" fra de konservatives leder. I Venstre mener man, at de konservative kommer med modsat rettede synspunkter om Venstres skatteudspil.

Fra TV 2's politiske redaktør Henrik Qvortrup er vurderingen, at de konservative benytter sig af, at de i dag torsdag har en boldbane helt for sig selv.

"Lars Barfoed køber ikke Venstres holdning i skattereform-spillet. Ja, han diskvalificerer faktisk Venstres forklaringsmodel," mener Henrik Qvortrup.

Ifølge politiken.dk har den konservative formand ikke fået oplysningen om Løkkes vending fra Løkke selv. Der i mod er det politiken.dk., der overbringer ham nyheden.

"Jeg havde jo ønsket, at det var sket for noget tid siden. Men jeg er glad for, at der så bliver rykket nu – det er formentlig også i sidste øjeblik, hvis vi skal redde Danmark fra et forlig med Enhedslisten," siger Barfoed til Politiken.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.