Pia K. på Christiania: Lovgivning er for løs

Meninger om en løsning på Christianias hashsalg og kriminalitet var blandede, da Retsudvalget besøgte staden.

Christiania og bydelens naboer vil have sat en stopper for den omfattende hashhandel og hårde kriminalitet, der præger fristaden. Derfor havde de torsdag indkaldt retsudvalget til møde.

Fremmødt var Pia Kjærsgaard (DF), der i forgrunden af et blafrende gult flag prydet med hampplanter, slog fast, at lovgivningen på området er for løs.

- Alle ved, at de begår kriminalitet. Det er ikke normalt, at have en rockerborg med pigtrådshegn. Det er dybt krænkende for beboere, der gerne vil bo i fred og ro. Derfor vil vi tage det op i udvalget, siger hun.

Mødet med beboerne og naboerne af staden gjorde også indtryk på Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V). Han fortæller til Ritzau, at mens beboerne mener, at alt er fryd og gammen, så er historien en anden fra naboerne.

- Problemet er mere alvorligt, end jeg troede. Og problemet er ikke christianitterne, men de udefrakommende kriminelle. Naboerne klager over handel med hårde stoffer i gaderne omkring Christiania. Og det er nyt, at aktiviteterne er stigende siger han.

- Jeg er glad for, at Christiania overgår til christianitterne, men jeg er bange for, at man fornægter virkeligheden, når man siger, at det ikke er rockere og indvandrere, der sidder på handlen med stoffer derinde, siger ordføreren.

Mere politi

Han mener, at løsningen er, at sende mere politi ud, og at forudsætningen for, at kriminalitet stopper, er, at de kriminelle ved, at politiet er til stede.

Den holdning deler beboer Nils Vest ikke.

- Mere politi er ikke løsningen på at løse problemet med kriminalitet. Når politiet er der, stopper salget, når de er væk, starter det igen, siger han til Ritzau.

Han foreslår, at man genoptager dialoggrupper mellem beboere og politi, og at Christiansborg nedsætter en hampkomission, der skal revidere lovgivningen.

- Kriminaliteten hænger samen med en rusmiddellovgivning ude af trit med tiden. Vi vil have en prøvelegalisering, hvor produktion, dyrkning, salg og kontrol af hamp er dansk. Prisen ville falde, og man ville tage markedet fra de kriminelle, siger han.

Formand for Christianias Naboer, Julius Lund, mødte også op til mødet, for at lufte sine holdninger til kriminaliteten på fristaden.

- Vi er trætte af, at vores område inficeres af kriminalitet. Tæskehold, pushersoldater og bagmænd regerer. Det er hovedproblemet. Pusherstreet er en varm kartoffel, som politikerne ikke tør at røre ved. De skal tage ansvar nu, siger han.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.