Engell overrasket: Bredt skatteforlig i spil

Tonen i afslutningsdebat tyder på, at der kommer reel forhandling om skattereform

Artiklens øverste billede

Selvom regeringspartierne og Venstre i onsdagens afslutningsdebat i Folketinget har været i hård kamp om en kommende skattereform, tyder tonen i debatten på, at der er udsigt til reelle forhandlinger mellem regeringen og det store oppositionsparti.

Det mener politisk kommentator Hans Engell, som har fulgt debatten onsdag på Christiansborg.

- Det har været en debat, hvor ingen har talt sig fra hinanden. Selvom den har fundet sted på et højdramatisk tidspunkt, har det ikke været en debat, hvor grøfterne er blevet dybere, siger han og fortsætter:

Tror på reelle forhandlinger

- Jeg har noteret mig, at regeringen ikke har smækket med døren i forhold til Venstres krav til en skattereform. Så jeg tror på, at der nu vil komme reelle forhandlinger mellem regeringen og oppositionen.

Forud for debatten var der ellers stor afstand mellem de to partier, efter at Venstres Lars Løkke Rasmussen mødte op til forhandlingerne med krav om, at besparelser for 13 milliarder kroner skal bruges til at lette skatten.

Ikke helt afvisende

At i hvert fald en del af pengene kan gå til skattelettelser var statsministeren ikke helt afvisende over for i debatten.

- Lars Løkke spurgte statsministeren om, hvorvidt regeringen er klar til at levere reformpenge ind i forhandlingerne. Her svarer hun på en måde, hvor hun ikke afviser det, siger Hans Engell.

Han mener, at regeringen bliver nødt til at lytte til Venstre, da der ikke er udsigt til opbakning fra det sædvanlige støtteparti Enhedslisten.

- Hvis regeringen ikke får en aftale med Venstre, så er der en reel risiko for, at de ikke får en reform. Det er meget usandsynligt, at de kan få en aftale med Enhedslisten, fordi der er for store forskelle, siger kommentatoren.

Dilemma for Venstre

For Venstre er der tale om et dilemma, da partiet både ser fordele og ulemper i at indgå i en aftale. Derfor kan Hans Engell heller ikke give et bud på, hvorvidt det ender med en aftale.

- Det er ikke Vestres livret at hjælpe regeringen. Men regeringen forslag er også godt for Venstres vælgere - så det kan være den rigtige vej for dem, siger den politiske kommentator.

Der venter nu en måned med hårde forhandlinger, inden politikerne kan gå på sommerferie.

- Regeringen vil arbejde på at få både en trepartsaftale og en skattereform på plads inden da. Men det tror jeg ikke er realistisk, siger Hans Engell.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.