Lykketoft freder ramadanmiddag på Borgen

En middag på Christiansborg i anledning af ramadanen er "et godt initiativ", siger Lykketoft efter DF-klage.

Artiklens øverste billede
- Jeg synes, det er et godt initiativ, som jeg ikke ser noget som helst problem i, siger Mogens Lykketoft i en kommentar. Foto: Mik Eskestad

Dansk Folkeparti vil have Folketingets præsidium til at aflyse en middag på Christiansborg i anledning af den muslimske højtid ramadanen, men det er der ingen grund til, mener Folketingets formand Mogens Lykketoft (S).

- Jeg synes, det er et godt initiativ, som jeg ikke ser noget som helst problem i, siger Mogens Lykketoft i en kommentar.

Dansk Folkeparti mener, at arrangementet er udtryk for "manglende respekt for dansk kultur og for vores folkestyre".

Bestemt nej

- På den baggrund siger vi bestemt nej til invitationen, og vi agter at klage til præsidiet, siger DF's udlændingeordfører Martin Henriksen.

Men Dansk Folkeparti skal ikke vente opbakning fra Mogens Lykketoft til en aflysning af middagen.

- Så længe arrangementet holdes inden for de retningslinjer, vi har vedtaget, og det kan jeg forstå, det gør, kan jeg ikke se, hvorfor det arrangement skulle give anledning til polemik, siger Mogens Lykketoft.

Den årlige ramadanmiddag i Folketinget har tidligere ført til ophedet debat om, hvorvidt Christiansborg skal bruges til arrangementer af religiøs karakter.

På kryds og tværs

Men når Christiansborg til august slår dørene op for arrangementet, så ventes flere ministre denne gang at deltage.

Dermed ser arrangementet ud til at få mere opbakning fra den nye S-R-SF-regering end tilfældet var under VK-regeringen.

- Formålet med Ramadanmiddagen er at samle mennesker på kryds og tværs og markere, at Danmark er et mangfoldigt samfund, siger Özlem Sara Cekic (SF).

Hun har to gange tidligere inviteret til middag i Folketingets kantine Snapstinget i forbindelse med muslimernes fastemåned ramadanen.

Folketinget gav sidste år først grønt lys til arrangementet, da den planlagte "middag" blev ændret til en "reception".

Sidste år vakte det samtidig stor opsigt, at socialminister Benedikte Kiær (K) som den hidtil eneste minister deltog, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meldte afbud på grund af "en travl kalender".

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen