Blogger angriber blasfemiparagraf
Talsmanden for Frit Iran mener, at Danmark bør skrotte den omstridte blasfemiparagraf.
Jaleh Tavakoli er talsmand for foreningen Frit Iran, der forsøger at fremme menneskerettigheder, demokrati og frihed i Iran.
I et blogindlæg på jp.dk skriver hun om, at den tysk-iranske sanger og rapper Shahin Najafi har fået udstedt en fatwa (dødsdom) mod sig af en storayatollah fra byen Qom i Iran, fordi sangeren angiveligt har kritiseret en imam i en sang.
"Fatwaen og hele affæren med Shahin Najafi er jo langt ude i enhver demokrats ører. Alligevel har også vi i Danmark en blasfemiparagraf i år 2012," skriver Jaleh Tavakoli.
Iran skal stå til ansvar
Hun mener, det er forkert, at "vi i ramme alvor kan retsforfølge borgere i det her land for at gøre grin med religion."
Derfor bør den afskaffes, og samtidig bør Danmark aktivt gå ind i sagen om Shahin Najafi, som Frit Iran i to omgange har haft besøg af i Danmark.
Talsmanden håber på, at "den danske regering, måske sammen med Institut for Menneskerettigheder, vil tage fat i den iranske ambassadør i Danmark, og lade denne forstå, at det er uacceptabelt at dødsdømme europæiske borgere."
Kvindeundertrykkende kultur
Efter hendes mening holder dele af det iranske samfund stadigt og stædigt fast i en konservativ og kvindeundertrykkende kultur, som Danmark bør tage afstand fra.
Men hun har svært at se, at det sker i praksis, når eksempelvis Københavns Borgerrepræsentation i august sidste år godkendte planen for en stormoske på Vibevej i Københavns nordvestkvarter.
For den nuværende moske på Vibevej huser den iranske verdensomspændende organisation Ahlulbayt, "der er pålagt at skulle følge storayatollahens fatwa."
Hvor kommer penge til stormoske fra?
"Hvis nogen skulle være i tvivl, så er det den moske, der bliver Danmarks første stormoske. Den estimeres til at koste 50-60 millioner danske kroner. Hvor pengene kommer fra, har moskeen stadigt ikke kunnet redegøre for," skriver Jaleh Tavakoli.
Hun har tidligere, som medlem af Enhedslisten, efterlyst en større åbenhed omkring finansieringen af stormoskeen, og det har politikerne fra næsten alle partierne også lovet.
De "har endda meddelt at de agter at gennemføre en nødvendig lovændring på området. Mon det nogensinde kommer til at ske?," spørger hun.
LÆS HELE BLOGINDLÆGGET: En ny Salman Rushdie?