Politik

Korruptionsjægere angriber partistøtte

Det er for uklart, hvem der betaler til danske politikere, lyder advarsel fra anti-korruptions-organisation.

Arkivfoto: Mik Eskestad

Det er for svært at gennemskue, hvem der giver støtte til de politiske partier i Danmark. Derfor kan man ikke kontrollere, om politikerne varetager de forkerte interesser.

Anklagen kommer fra organisationen Transparency International, der beskæftiger sig med international korruption.

Organisationens danske afdeling har netop afsluttet et omfattende studie af integritet i Danmark. Og på den baggrund kan man ikke give topkarakter til det danske bolværk mod korruption.

Mindre gennemsigtighed

Organisationen konkluderer, at der herhjemme er markant mindre gennemsigtighed omkring den private partistøtte, der gives til eksempelvis partier og folketingskandidater, end i andre lande.

- Der er adskillige muligheder for at undvige de gældende krav om gennemsigtighed i forbindelse med den private partistøtte, og der er ingen krav til offentliggørelse af støtten til de enkelte folketingsmedlemmer, siger formand for Transparency International Danmark, Poul Riiskjær Mogensen, i en pressemeddelelse.

Rapporten er lavet med støtte fra EU, og der er lavet tilsvarende studier i 19 andre europæiske lande.

Konklusionen skal diskuteres på et debatmøde på Vesterbro i København i næste uge.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Giv bonus til velfærdens fronttropper

Signe Munk
Folkene på gulvet er værdifulde. Sådan lyder det tit fra politikerne, men det afspejles ikke på lønsedlen. Intet under at unge vælger universitetet.

Blog: Dyb krise satte fut i ytringsfriheden

Mikael Jalving
Sandhed er kun sandhed, når den bliver prøvet, trænet og praktiseret på skrift og i tale i mødet med fejltagelser og lyse indfald.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her