DF-K: Klog beslutning at tage orlov

Tidligere skatteminister tager nu orlov fra Folketinget. Fornuftig beslutning, mener K og DF.

Artiklens øverste billede
Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup. Arkivfoto

Dansk Folkeparti og De Konservative kalder det en "klog beslutning", når tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) nu tager orlov fra Folketinget, mens hans rolle i Helle Thornings skattesag undersøges.

Det Konservative Folkepartis politiske ordfører, Benedikte Kiær, glæder sig samtidig over, at en undersøgelseskommission nu skal undersøge myndighedernes behandling af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Ikke så meget at sige

- Der er jo ikke så meget at sige, før undersøgelseskommissionen er færdig, så vi ved, hvad som er op og ned i denne her sag, siger Benedikte Kiær.

Senest er det kommet frem, at Troels Lund Poulsens særlige rådgiver, eller såkaldte spindoktor, Peter Arnfeldt, har tilbudt Ekstra Bladet Helle Thornings-Schmidts fortrolige skattepapirer.

- Det er jo Troels Lund Poulsens egen beslutning at tage orlov. Og hvis han mener, at det er er det rigtige, så tager jeg det til efterretning. Lige nu ville skattesagen nok også være det, som alle fokuserede på, når han udtalte sig, siger Benedikte Kiær.

DF: Kun gisninger

Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, henviser også til, at Troels Lund Poulsen bedst selv ved, om sagen overskygger hans politiske arbejde.

Peter Skaarup afventer foreløbig undersøgelseskommissionens arbejde.

- På nuværende tidspunkt kan man jo kun gisne om Troels Lund Poulsen på nogen måde har været inddraget i sagen.

- Selv om en spindoktor er ansat af ministeren, så kan man jo ikke udelukke, at der har foregået ting, han ikke har været vidende om, siger Dansk Folkepartis næstformand og fortsætter:

- Man skal dog ikke glemme, at Helle Thorning-Schmidt selv burde have lagt alle skatteoplysninger frem.

Vi er mange som stadig undrer sig over, at hendes mand ikke skal betale skat i Danmark. Men derfor må en spindoktor selvfølgelig ikke lække oplysningerne, fastslår Peter Skaarup.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen