Thorning: Vi har ikke forklaret os godt nok

Statsministeren erkender, at regeringen ikke har været god nok til at forklare de mange kompromisser.

Artiklens øverste billede

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) erkender for første gang, at regeringen er kommet dårligt fra start. Og Helle Thorning-Schmidt påtager sig en del af skylden for de dårlige meningsmålinger.

- Jeg synes nu ikke, at vi står så dårligt i meningsmålingerne. Men vi har haft en diskussion om, hvad der blev sagt før valget - og hvad der blev gjort efter, siger statsministeren.

Kompromisser

Tirsdag mødte hun den udenlandske presse i International Press Centre, i København. Her erkendte hun, at regeringen ikke har været dygtig nok til at forklare sig over for vælgerne.

- Det er lang tid siden, at vi har haft et virkeligt regeringsskifte her i landet. Og jeg tror, at vi kunne have forklaret processen med at skabe et regeringsprogram mellem tre forskellige partier bedre.

- På et tidspunkt, er man er nødt til at indgå kompromisser. Det kunne vi have forklaret bedre, siger Helle Thorning-Schmidt.

Økonomisk smalhals

Statsministeren advarer samtidig om, at alle landes regeringer - og ikke bare hendes egen - må indstille sig på økonomiske smalhals i de kommende år.

- Derfor vil der være masser af ting, som regeringen og jeg ønsker at lave for at forbedre velfærdssamfundet, som vi ikke har pengene til at lave.

- Vi må vende hver en øre og beslutte, hvad de skal bruges på. Og det tror jeg kræver en vis tilvænning for os alle, siger Helle Thorning-Schmidt.

"Hurtig rundtur"

Selv om Helle Thorning-Schmidt citerer den nu afdøde amerikanske politiker Tip O'Neill for, at "al politik er lokalpolitik", så gør hun det klart, at publikummet i dag er globalt.

Senest besøgte den daværende statsministerkandidat International Press Centre dagen før folketingsvalget i september - altså for blot to og en halv måned siden.

Men som Helle Thorning-Schmidt konstaterer i dag efter at have givet de udenlandske journalister en "hurtig rundtur" i de aktuelle politiske udfordringer:

- Det føles som lang tiden siden, fordi der er sket meget siden da.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen