Regering: Ikke travlt med billige billetter

Transportminister Henrik Dam Kristensen vil "ikke haste" med at skaffe store prisnedsættelser på bus og tog.

Artiklens øverste billede

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) understreger nu, at regeringen vil sænke priserne på den kollektive trafik.

Men det må ikke hastes igennem, tilføjer han.

- Jeg vil gerne understrege, at regeringen er optaget af, at den kollektive trafik bliver bedre, mere effektiv og billigere, siger transportministeren.

- Jeg er dog ikke interesseret i at haste omfattende ændringer igennem. Derfor har jeg valgt at sætte det nødvendige arbejde i gang, som sikrer at regeringens politik kan blive gennemført på et ansvarligt grundlag, siger han.

Prisstigning fastsat af forrige regering

Til næste år stiger priserne med 3,1 procent, sådan som den forrige regering har fastlagt.

Men i valgkampen prydede SF's formand Villy Søvndal hovedstadens busser med et løfte om at sænke billetpriserne med 40 procent, hvis vælgerne bare placerede ham bag rattet.

Men selvom regeringen altså har bebudet, at den vil prioritere billigere og bedre offentlig transport, så bliver det først, når der er råd til det, fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt tirsdag.

Besparelser annulleret

- Vi har prioriteret at annullere besparelser på 300 millioner kroner hos DSB. Det vil så sige, at der ikke i denne omgang er blevet råd til at sætte billetpriserne ned.

- Dem, der mener, at billetpriserne skal sættes ned, de skylder et svar på, hvor pengene skal komme fra. Det har jeg endnu ikke hørt, lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

Hun tør endnu ikke give et bud på, hvornår danskerne kan se frem til billigere busture.

LÆS OGSÅ: Thorning: Højere priser er ikke løftebrud

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen