Fællesbønnen er tilbage på Borgen

Flere af Folketingets politikere plejede at mødes til andagt. Nu genopliver Dansk Folkeparti traditionen.

Artiklens øverste billede

Dansk Folkeparti genopliver nu traditionen med, at folketingspolitikerne mødes hver torsdag morgen til andagt, inden det politiske liv begynder.

Den mangeårige tradition fik ellers en stille død efter det seneste folketingsvalg, som ikke blot betød et farvel til flere af de deltagende politikere.

Partierne har i dag forlænget deres gruppemøder, så de begynder samme tid som andagten ellers begyndte, torsdag klokken 08.30.

Et åndeligt pusterum

Det afskrækker dog ikke Dansk Folkepartis familie- og forbrugerordfører, Mette Hjermind Dencker.

- Jeg synes det er utrolig vigtigt, at politikere og ansatte har det åndelige pusterum, hvor vi samles på tværs af partierne, siger Mette Hjermind Dencker.

Dansk Folkepartis familie- og forbrugerordfører forsøgte i første omgang at få en fra venstrefløjen med på idéen for at sende et signal om, fællesbønnen er "tværpolitisk.

Men da det ikke lykkedes, skulle Mette Hjermind Dencker ikke se langt i egne række for at finde interesserede medarrangører.

Alle er velkomne

Dansk Folkepartis kirkeordfører, præsten Christian Langballe, har lovet at forestå andagten, ligesom partifællerne Marie Krarup og Morten Marinus allerede har lovet at komme.

- Så indtil videre er vi fire nyvalgte DF'ere, der nu viderefører den gamle tradition. Men vi vil gerne være flere og meget gerne fra alle partier, siger Mette Hjermind Dencker og tilføjer:

- Derfor har vi nu sendt invitation ud til samtlige folketingsmedlemmer i håbet om, at der er mange, som vil komme til andagt om torsdagen.

Senest stod den daværende formand for Folketinget Christian Mejdahl (V) for andagten i 14 år frem til 2007, inden han blev afløst af partifællen, den daværende formand for Folketingets kirkeudvalg Britta Schall Holberg (V).

Britta Schall Holberg genopstillede ikke ved folketingsvalget i september.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen