V: Betalingsring koster familier dyrt
Venstre vil udstede en garanti til børnefamilier i København, så de undgår at blive ramt.
Københavnske børnefamilier må punge ud med 11.000 kroner om året i ekstraudgifter, hvis de skal krydse den kommende betalingsring for at hente og bringe deres børn.
Den siger Venstre i København, som nu kræver en klar garanti for, at alle byens børnefamilier kan vælge en daginstitutionsplads på deres "egen side" af ringen.
Store konsekvenser
- En kommende betalingsring gennem Københavns Kommune vil have store konsekvenser for ikke mindst de familier, hvor hjem og daginstitution ligger på hver sin side, hedder det i det skriftlige medlemsforslag fra Venstre.
- For den type familier kan betalingsringen betyde en ekstraudgift på over 11.000 kroner, hvis der skal betales bompenge ved både aflevering og hentning, tilføjes det.
Derfor bør Københavns Kommune skride ind og garantere, at samtlige børnefamilier får mulighed for "at vælge en daginstitution på samme side" af en "betalingsring som hjemmet", lyder det i Venstre-forslaget.
S: Alting ordner sig
Socialdemokraternes politiske ordfører på Københavns Rådhus, Ikram Sarwar, mener, at alting ordner sig, hvis blot man placerer betalingsringen rigtigt.
- Jeg mener, at kommunegrænsen vil være den rette placering. Hvis man lægger den der, vil rigtigt mange af de her konfliktspørgsmål løse sig selv, siger han.
- Hvis man bor i Københavns Kommune, får man som regel skole, børnehave eller vuggestue i kommunen. Og så skal man ikke krydse en eventuel betalingsring, forklarer Ikram Sarwar.
Tre forslag til placering
Der er i øjeblikket tre forskellige forslag til placering af betalingsringen, og det ligger endnu ikke fast, hvad det ender med.
Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) fremsætter i løbet af tre måneder et lovforslag, som rummer regeringens præcise bud på betalingsringens placering, prisniveau og undtagelsesbestemmelser for særlige befolkningsgrupper.
- Målet er, at jeg i begyndelsen af det nye år kan præsentere et lovforslag, som jeg kan sende i høring, sagde ministeren i sidste uge til Politiken.
Selve loven skal senest behandles i begyndelsen af marts og vedtages inden sommerferien, lyder det fra Henrik Dam Kristensen.