Konservative støtter startboliger for unge

Unge skal have hjælp til startboliger, mener De Konservative efter aftale om satspuljen.

Artiklens øverste billede
Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaard, glæder sig over, at ældre får flere penge. Foto: Colourbox

De Konservative glæder sig over 131,2 millioner kroner til startboliger for unge mellem 18 og 24 år i satspuljen.

Det siger partiets socialordfører, Tom Behnke, om den endelige fordeling af satspuljemidlerne. Her har Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, De Radikale, Liberal Alliance og De Konservative fordelt i alt 1,8 milliarder kroner i de næste fire år.

De Konservatives Benedikte Kiær oprettede som socialminister startboliger til udsatte unge, der har brug for særlig støtte, når de begynder en uddannelse eller arbejde.

- Vi er naturligvis meget tilfredse med, at også de øvrige forligspartnere bakker op om projektet. Overgangen til voksenlivet kan være præget af stor usikkerhed for for eksempel tidligere anbragte, som hverken har forældre eller netværk, siger Tom Behnke.

Der skal endvidere bruges fire millioner kroner over fire år til at styrke samarbejdet mellem kriminalforsorgen og kommunerne.

Penge til ældre

Desuden vil partierne bruge 122 millioner kroner til at uddanne fanger bedre i fængsler og arresthuse.

- Konservative har længe ønsket at række hånden ud til de indsatte, der vil lægge den kriminelle løbebane bag sig. Derfor var de indsatte også med på vores dagsorden i forhandlingerne, siger Tom Behnke.

Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaard, glæder sig over, at ældre får flere penge.

- Jeg kan med tilfredshed notere, at de ældre nu får en hjælpende hånd til at kunne begå sig i den digitale verden, siger hun.

Desuden glæder partiets socialordfører, René Christensen, sig over hjælp til børn og unge.

- Der er afsat 35 millioner kroner til et såkaldt efterværn, som indebærer, at anbragte børn og unge kan få hjælp til at komme i gang med en tilværelse som voksne, ligesom 84 millionerkroner er afsat til "handlekraftig indsats", som betyder, at myndighederne fårbedre adgang til at hjælpe familier, som modsætter sig samarbejde medmyndigheder, siger han.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen