V vil afskaffe rabat til dømte pædofile

Venstre vil afskaffe muligheden for prøveløsladelse af personer, der er dømt for seksuelle overgreb mod børn.

Artiklens øverste billede

Allerede om fem år vil Esbjerg-manden være at finde på gaden, selvom han bliver kendt skyldig i utallige overgreb på 10 børn over en periode på 23 år. Det skyldes reglerne for prøveløsladelse, som Venstre nu vil lave om på. Det skriver JydskeVestkysten lørdag.

Socialdemokraterne er åbne overfor forslaget, ifølge avisen. Fredag krævede anklager Linda Christensen Esbjerg-manden idømt en fængselsstraf på "et niveau omkring otte år".

Det vil i givet fald medføre, at den 41-årige kan blive prøveløsladt efter fem år og nogle få måneder.

- Vi synes principielt, det er forkert systematisk at prøveløslade folk. Særligt når det gælder meget alvorlige forbrydelser, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.

Partiet arbejder på at fremsætte et forslag om, at muligheden for prøveløsladelse afskaffes for personer, der er dømt for seksuelle overgreb mod børn. Hensynet til ofret skal altid veje tungere end hensynet til forbryderen, lyder begrundelsen.

- Det handler om, at vi betragter overgreb mod børn som en meget alvorlig forbrydelse, og det skal straffes hårdt, siger Karsten Lauritzen. Socialdemokraterne vil gerne diskutere forslaget.

- Jeg vil gerne se på alt, der handler om, hvordan vi sikrer, at personer, der er dømt for seksuelle overgreb ikke begår nye overgreb - det gælder både løsladelse, udgang og behandling, mens de er fængslet, siger retsordfører Ole Hækkerup (S).

Han fortæller, at Justitsministeriet netop har taget hul på at kigge hele sædelighedsområdet igennem med henblik på mulige forbedringer.

I sagen fra Esbjerg er en familiefar tiltalt for særdeles grove sexovergreb, samt vold og trusler mod ni piger og en enkelt dreng. Der falder dom i sagen den 21. november.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen