Politik

Topchef sad tæt på Thorning-skattesag

Skatteministeriets departementschef holdt fem møder om statsministerens skattesag.

Skatteministeriets topschef holdt fem møder om Helle Thorning-Schmidts skattesag i 2010, selvom han erklærede, at der var "vandtætte skotter" mellem ministeriet og de lokale skatteafdelinger. Foto: Mik Eskestad

Skatteministeriets departementschef, Peter Loft, fulgte detaljeret med i Skat Københavns behandling af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mands skattesag sidste år, skriver Politiken.

Peter Loft var som departementschef nærmeste rådgiver for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

I august-september 2010 år holdt Peter Loft fem møder med direktørerne for Skat København, selv om afgørelse i sager om personskat kun kan træffes af de regionale skattecentre.

Skatteministeren og hans departement kan ikke træffe konkrete afgørelser, har Ombudsmanden fastslået.

Møder på trods af udtalelser

Peter Lofts mødeaktivitet fremgår af en aktindsigt, som Politiken har fået i kalenderne for direktør Erling Andersen og vicedirektør Lisbeth Rasmussen, begge Skat København.

De to har underskrevet den afgørelse, som senere frifandt det nuværende statsministerpar for skattesnyd.

De to første møder mellem departementschefen og direktørerne for Skat København om sagen fandt sted, kort før Peter Loft den 22. august 2010 sagde til Politiken, at han "ikke kendte til sagen", og at der var "vandtætte skotter" mellem departementet og Skat København.

Ingen kommentarer

Det sidste møde af de fem fandt sted, to dage før afgørelsen blev afleveret til Thorning-Kinnock, den 15. september 2010.

Den fortrolige afgørelse blev et år senere - en uge før valget 15. september i år - lækket til dagbladet B.T. Lækagen undersøges nu af Københavns Politi.

Peter Loft henviser i en mail til Politiken til en udtalelse fra Ombudsmanden om, at "departementet kan indhente oplysninger fra Skat om enkeltsager, f.eks. for at kunne orientere ministeren om sager af politisk interesse".

Departementschefen har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere med henvisning til politiets efterforskning.

Samme begrundelse for ikke at udtale sig angiver Erling Andersen og den nuværende skatteminister, Thor Möger Pedersen (SF).

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Hvor mange døtre skal voldtages?

Lars Boje Mathiesen
Hvis man ikke er villig til at sætte sin egen taburet og mandat på spil for befolkningens sikkerhed og tryghed, så er man ganske enkelt ikke værdig til at repræsentere borgerne.

Blog: Donald Trumps første år

Morten Uhrskov Jensen
Mediernes behandling har været udsøgt ringe.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her