Nu kan du møde en minister

Handels- og investeringsministeren møder - som den første - vælgerne til borgermøder.

Artiklens øverste billede

Regeringen begynder nu rækken af de såkaldte borgermøder, hvor vælgerne frem til jul kan møde ministrene ansigt til ansigt.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) besluttede efter regeringsskiftet at genindføre den gamle tradition for modtagelse af borgere. Og det første af slagsen bliver, når handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) torsdag inviterer indenfor i Musikhuset i Esbjerg.

Møde i Esbjerg

- Jeg tror, mange vil være optaget af, hvordan jeg og den nye regering vil skabe nye arbejdspladser. Det er et stort problem, at Danmark taber så mange arbejdspladser. Ikke mindst i Vestjylland. Det er også derfor, jeg vælger at holde borgermødet i Esbjerg. Men alle spørgsmål er velkomne, siger Pia Olsen Dyhr.

- Det er en fantastisk idé, at folk kan møde ministrene direkte. Politik er ikke en lukket forestilling, der kun foregår på Christiansborg. Politik skal være åbent for alle i hele landet, siger handels- og investeringsministeren.

Én gang inden jul

Foreløbig er det besluttet, at hver minister skal ud i landet for at møde borgerne én gang inden jul. Det vil have en varighed af to timer og foregå forskellige steder i landet.

Skikken med uformelle modtagelser i ministerierne uden forudgående aftale går tilbage til systemskiftet i 1901. Gennem hele 1900-tallet lå træffetiden fast om torsdagen. Derfor går den under navnet torsdagsmodtagelse.

Når ministeren var forhindret, og torsdagsmodtagelsen blev aflyst, blev der udsendt en officiel meddelelse, som blev læst op i radioen.

I løbet af 1980'erne og 1990'erne blev den skik dog gradvist afskaffet. Og i forlængelse af regeringsskiftet i 2001 afskaffede samtlige ministerier skikken med modtagelse.

Daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) genindførte dog skikken for sit ministerium i 2008.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.