Dobbelt mistanke i skattesag

Skattesagens centrale personer er muligvis under mistanke for at have en dobbelt skurkerolle.

Artiklens øverste billede
Peter Arnfeldt, tidligere rådgiver, for eks-skatteminister Troels Lund Poulsen (V). Arkivfoto

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V), hans rådgiver Peter Arnfeldt, og Skatteministeriets departementschef, Peter Loft, er formentlig ikke kun mistænkt for at forsøge at påvirke statsminister Helle Thorning-Schmidts skatteafgørelse. De er også i søgelyset for at stå bag selve lækagen af hendes personlige skatteafgørelse.

Det har allerede vakt opsigt, at Skatteministeriets ledelse deltog i fem møder om skattesagen, ligesom Poulsen, Arnfeldt og Loft er blevet kritiseret for at ville ændre skatteafgørelsen. Men politiet tilføjer nu:

»Vores hidtidige efterforskning viser en tæt sammenhæng mellem skattesagens forløb og videregivelsen af de fortrolige oplysninger. Det er den samme personkreds, de samme møder og samme begivenheder, der har tiltrukket vores opmærksomhed, når vi ser på, hvem der muligt har forsøgt at påvirke sagen, og hvem der muligt har lækket afgørelsen,« siger Johan Reimann, Københavns politidirektør.

Tæt person-sammenfald

Så du siger, at tidligere minister Lund Poulsen og hans rådgiver Peter Arnfeldt er mistænkt for lækagen?

»Jeg vil ikke redegøre detaljeret for, hvad efterforskningen har vist. Men jeg kan sige, at der er en tæt sammenhæng mellem personkredsen, møderne og begivenhederne, ja.«Så I er tæt på at opklare lækagen?

»Det fortæller vi principielt aldrig. Men jeg kan sige, at der er en tæt sammenhæng mellem personkredsen.«Har I sigtet nogen for lækagen?

»Der er i talende stund ingen relevante sigtede. Og jeg siger ikke, om der er sigtelser på vej. Den sigtede skal have det at vide først,« siger Johan Reimann.

Ekspert: Politiet må have beviser

Juraprofessor Eva Smith, Københavns Universitet, siger, at politiet må have »rimeligt faste beviser«, når efterforskerne går ud med denne melding. Hun vurderer, at det er usædvanligt, at man får en politiefterforskning parallelt med undersøgelseskommissionen.

»Normalt plejer den ene undersøgelse at vente på den anden. Men de finder vel ud af det. De er professionelle,« siger hun.Eva Smith oplyser, at bliver personer under de kommende kommissionsafhøringer mistænkt for lovovertrædelser, har de samme rettigheder som ved domstolene.

»Det vil sige, at man ikke bliver straffet for at lyve, hvis man risikerer at inkriminere sig selv.«

Så man kan bare lyve over for kommissionen?

»Ja. Men det er ikke sikkert, at det er særlig klogt, hvis det bliver opdaget,« siger Eva Smith.

Læs mere i Morgenavisen Jyllands-Posten eller køb adgang til e-avisen her

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen