*

Politik

Skatteministeriet politianmelder spindoktor

Avis blev tilbudt Thornings skattepapirer. Skatteministeriet melder spindoktor til Københavns Politi.

Troels Lund Poulsens (V) daværende særlige rådgiver, eller såkaldte spindoktor, Peter Arnfeldt. Arkivfoto: Polfoto

Skatteministeriet anmelder tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) daværende særlige rådgiver, eller såkaldte spindoktor, Peter Arnfeldt, til politiet for at have forsøgt at udlevere statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) fortrolige skattepapirer.

Politianmeldelsen kommer, efter at Ekstra Bladet har beskrevet, hvordan Peter Arnfeldt for et år siden tilbød at lække passager fra den skatteafgørelse, som B.T. efterfølgende skrev om kort tid før valget.

Brev til Københavns Politi

Oplysninger, som i første omgang fik Skatteministeriet til at bebude, at man ville "drøfte" sagen med politiet.

I et brev til Københavns Politi skriver koncerndirektør i Skatteministeriet, Jesper Skovhus Poulsen, nu, at det fremgår af avisen, at Peter Arnfeldt "tilsyneladende" har forsøgt at videregive de fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidt og ægtefællen, Stephen Kinnocks, skattesag.

- Skatteministeriet skal på baggrund af ovennævnte anmode Københavns Politi om at iværksætte de nødvendige tiltag i sagen, hedder det i brevet fra Jesper Skovhus Poulsen.

Afviste uddrag

Ekstra Bladet afviste at bruge oplysningerne, fordi Peter Arnfeldt angiveligt kun ville læse uddrag af afgørelsen op for avisen, men ikke fremlægge den i sin helhed.

Skat politianmeldte kort før folketingsvalget i september netop denne lækage til B.T. om den socialdemokratiske formand - og daværende statsministerkandidats - skattepapirer.

Det skete med henvisning til straffelovens paragraf 152. Paragraffen handler om videregivelse af fortrolige oplysninger.

Sagen var forældet

Det kom dengang frem, at Helle Thorning-Schmidt havde nydt godt af sin britiske ægtefælles skattefradrag takket være en årelang fejl hos Skat. Fejlen var dog sket i årene 2000-2005. Derfor var sagen forældet, og beløbet skulle ikke betales tilbage.

Anmeldelsen om lækagen bliver i forvejen efterforsket af Københavns Politi.

Samtidig har regeringen besluttet at nedsætte en kommission, der skal undersøge myndighedernes behandling af skattesagen.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Den nye elite vil trylle Norge om til United States of Norway

Mikael Jalving
Her kommer historien om arbejderpartistaten, der afskaffede Norge for at blive en flerkulturel indvandrerstat efter amerikansk forbillede.

Blog: Regeringens embedsmænd begår magtmisbrug

Morten Uhrskov Jensen
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her