Dan Jørgensen dropper Europa-Parlamentet

Socialdemokratiets gruppeformand i Europa-Parlamentet foretrækker Folketinget.

Artiklens øverste billede

Det skriver han i en fortrolig mail til kredsformanden for Socialdemokratiet i Middelfart, Ib Skov Andersen, som ekstrabladet.dk er kommet i besiddelse af.

Ønsket om at blive kandidat for Middelfartkredsen på Fyn sker efter, at den fynske politiker Poul Andersen ikke blev genvalgt ved folketingsvalget i september. Han har derfor besluttet, at han ikke vil stille op ved næste Folketingsvalg, og som følge heraf er der en ledig plads.

- Det er en meget stærk kandidat, og Dan Jørgensen vil være et godt bud, siger Ib Skov Pedersen, som dog ikke ønsker at kommentere yderligere på den fortrolige mail.

Klar til at gå i utide

Dan Jørgensen fortsætter indtil videre sit arbejde i Europa-Parlamentet, hvor han er formand for den danske socialdemokratiske gruppe og næstformand i miljøudvalget. Men hvis der udskrives folketingsvalg inden 2014, hvor næste Europa-Parlamentsvalg finder sted, forlader han Europa-Parlamentet i utide. Det skriver han i sin mail til Ib Skov Pedersen:

-?Men jeg har meddelt vores partis formand og partisekretær, at jeg ikke ønsker at stille op til næste Europa-Parlamentsvalg i 2014, og at jeg i fald, der kommer folketingsvalg inden, ønsker at træde ud af Europa-Parlamentet.

Kan have konsekvenser

Politisk kommentator og chefredaktør for Fyns Amts Avis Troels Mylenberg mener, at udmeldingen, som kommer tre år inden næste Europa-parlamentsvalg, kan have konsekvenser.

- Det svarer jo lidt til, at man fortæller sin arbejdsgiver, at man har tænkt sig at holde op på arbejdet, når næste lejlighed byder. Og så er det jo nok ikke dig, der får de mest interessante arbejdsopgaver. Så har man ligesom meldt ud, at man hellere vil noget andet.

Dan Jørgensen ønsker ikke at udtale sig om sit kandidatur til Folketinget.

Kilde: Ekstra Bladet

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen