SF sætter Cekic' fattigbesøg i bero

Özlem Cekic skal ikke mødes med flere fattige i den nærmeste fremtid. For hvad nu hvis den næste heller ikke er rigtig fattig, lyder det fra SF.

Artiklens øverste billede

SF's socialordfører, Özlem Cekic, skal foreløbig ikke ud og møde flere fattige danskere foran offentligheden.SF's partiapparat var ellers gået i gang med at lede efter nye eksempler på ubemidlede borgere, men har nu besluttet, at det er slut for Özlem Cekic at sætte fattige stævne i den nærmeste fremtid.»Vores oprindelige tanke var, at Özlem skulle vise nogle andre eksempler frem. For der er virkelig mange fattige. Men vi må også erkende, at debatten har taget en drejning, så det er kommet til at handle mere om Özlem som person. Derfor bliver der ingen besøg for Özlem i den kommende tid,« siger Tasja Parize, pressechef for SF.Det lignede ellers en klar vindersag, da Özlem Cekic i denne uge skulle konfrontere Liberal Alliances Joachim B. Olsen med den fattige Carina.Men i stedet for et politisk kuglestød i maven på Joachim B. Olsen endte det i den rene elendighed for Cekic selv, da det viste sig, at kontanthjælpsmodtageren Carina fik udbetalt 15.700 kr. om måneden.

Stribevis af e-mails

Pressechef Tasja Parize oplyser, at Cekic får stribevis af e-mails og henvendelser fra fattige i disse dage. Adspurgt, om det ikke en falliterklæring for Cekic og SF, at partiets socialordfører ikke kan møde en ”rigtig fattig”, svarer Tasja Parize:»Vi har overvejet det. Men den nuværende debat gør det vanskeligt. Det er meget svært at tjekke hvert et hjørne af en persons budget og garantere, at vedkommende faktisk er fattig. Og hvis det går galt igen, får vi bare endnu mere fokus på Özlem og afsporer debatten om, hvorvidt der overhovedet findes fattige i Danmark. Nu gør vi i stedet det, at vi meget gerne hjælper journalister i kontakt med de fattige, som vi kender til.«

Tasja Parize tilføjer, at hun ikke kan afvise, at Cekic engang skal mødes med en fattig.»Men vi har ingen aktuelle planer.«Flere i SF er i disse dage ærgerlige over Cekic' håndtering af sagen, men den får ingen konsekvenser for hende, understreger Tasja Parize.»Det er menneskeligt at fejle. Og der er generelt stor tilfredshed med hendes arbejde som socialordfører,« siger hun.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen