Politik

V-ministers rolle i skattesag kulegraves

Notat skaber tvivl: Forsøgte Venstres pressetjeneste at få Thornings skattesag ændret?

Hvem vidste hvad i den omstridte skattesag om Helle Thorning-Schmidt – og hvornår? Og forsøgte nogen at påvirke beslutningen?

Det skal en ny omfattende kommission undersøge, sagde skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) på et pressemøde fredag.

»Jeg har i aftes indstillet til regeringens koordinationsudvalg, at der indstilles til en uvildig undersøgelseskommission af hele sagen,« sagde Thor Möger Pedersen på et pressemøde i Skatteministeriet.

»Der er rejst spørgsmål, som folketinget ikke kan sidde overhøring,« lød det fra ministeren.

Fuld tillid

Han erklærede, at han fortsat havde »fuld tillid« til departementschef Peter Loft i Skatteministeriet.

Både skatteministeriets departementschef Peter Loft og direktøren for Skat København, Erling Andersen har i sidste uge afleveret redegørelser for forløbet i den prekære skattesag, hvor dokumenter blandt andet lækket til dagbladet B.T. og angiveligt forsøgt ændret.

Peter Loft har desuden afleveret endnu en supplerende redegørelse i onsdags.

Venstre måske involveret

På baggrund af begge redegørelser vurderede Thor Möger Pedersen, at det umiddelbart ligner, at Venstre, den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og hans særlige rådgiver har forsøgt at påvirke resultatet af Thornings skattesag.

Peter Loft har angiveligt modtaget et notat, der "muligvis" er forfattet af Venstres pressetjeneste.

I sin redegørelse skriver Peter Loft, at han fra 1. september 2010 fik udleveret et notat, som han "ikke ved, hvor stammer fra":

»Jeg mener, at jeg fik notatet udleveret af skatteministeren eller af hans særlige rådgiver, Peter Arnfeldt. Jeg er ikke bekendt med, hvorfra notatet stammede - muligvis fra Venstres pressetjeneste«.

»Der bliver rejst spørgsmålstegn ved, om den daværende minister og daværende særlige rådgiver var involveret i sagen. Både i perioden op til afgørelsen og efter afgørelsen. Det er på den baggrund, at vi har nedsat en kommission,« sagde Thor Möger Pedersen (SF).

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Hvor mange døtre skal voldtages?

Lars Boje Mathiesen
Hvis man ikke er villig til at sætte sin egen taburet og mandat på spil for befolkningens sikkerhed og tryghed, så er man ganske enkelt ikke værdig til at repræsentere borgerne.

Blog: Donald Trumps første år

Morten Uhrskov Jensen
Mediernes behandling har været udsøgt ringe.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her