Læsere: Kuglestøderen rammer plet

Joachim B. Olsens (LA) udmelding om, at "Danmark ender som romerriget", vækker begejstring på jp.dk.

Artiklens øverste billede
Joachim B. Olsen har scoret sig en masse stemmer blandt jp.dk's læsere. Foto: Mik Eskestad

Danmark står over for et forfald.

Sådan lyder den seneste udmelding fra Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

I løbet af sine godt halvanden måned i Folketinget har den tidligere kuglestøder flere gange formået at skabe opmærksomhed omkring sine mærkesager.

Senest tæller det et opgør med den krævermentalitet, som ifølge den 34-årige politiker hersker i Danmark og truer med at få samfundet til at kollapse.

Til jp.dk sagde han torsdag:

"Næsten alle i Folketinget har den grundlæggende forståelse, at hvis nogen har et problem, hvis det er synd for nogen, og hvis det på nogen måde indgår i en offentlig debat, så skal de reddes. Så er der andre, der skal betale for det. Staten skal absolut blande sig, hver gang livet går en borger lidt imod. Det er uværdigt."

Romerriget

Joachim B. Olsen tror ikke, at Danmark kan holde til den politiske kurs, og det fik ham til at komme med sammenligningen til Romerriget:

"Vi tager for meget for givet. Jeg er kommet til at erkende, at det er for langt ude. Romerriget faldt fra hinanden, fordi man mistede sulten. Man blev doven og lad. Og forvænt og dekadent. Og det er dét, vi er kommet til nu i Danmark. Vi står over for et forfald på grund af denne tankegang. Danmark ender som romerriget."

Stor debat på jp.dk

Den tidligere professionelle sportsudøver og Vild med dans-deltagers kontante udmelding skabte livlig trafik på jp.dk's debatsider.

Her er læserne dog overvejende enige i Liberal Alliances integrations-, arbejdsmarkeds- og sundhedsordførers synspunkter.

"Joachim B. Olsen støder kuglen lige i solar plexus på behandlersamfundet," skriver Alex Olsen, Kbh SV.

"Helt enig. Bøtten skal vendes," skriver V. Carlsen, København.

Læsere hylder modet

Mange af læserne er især glade for, at Joachim B. Olsen tør sige, det han tænker.

"Hvor er det rart endelig at se en politiker, der tør at sige sandheden og kæmpe for et bedre Danmark. Jeg er meget træt af folk kræver og kræver og har holdningen, at det må staten betale. Mer vil have mer. Du har min støtte, du gør et fantastisk stykke arbejde," skriver Lisbeth FIbæk, København S.

"Jeg tager virkelig hatten af for Joachim. Jeg troede faktisk ikke, det var muligt, at der var nogen, der turde. Men det er så sande ord, at det gør helt ondt. Endelig en der tør vove pelsen, og ikke al den "bagtanke" om, at hvis jeg udtaler mig om dette emne negativt, fravælger jeg mig chancen for at komme ind ved næste valg. Der har ofte været for meget please-snak i den danske politik," skriver Elizabeth Christensen, Dianalund.

"Det er dejligt, at der endelig er en politiker, der tør gøre op med den danske krævementalitet og sige sandheden, skønt det i visse "røde" kredse er upopulært at tale om det. Godt gået Joachim B. Olesen. Du har fået min stemme nu," skriver Kirsten Pedersen, Galten.

"Joakim B. Olsen har vist sig at rumme mere end de fleste havde forestillet sig, og det er prisværdigt, at han giver bolden op til den debat, som vil være uundgåelig fremover. Det er jo direkte sygt at se på en regering, som i en tid med næste 100 mia. kr. i underskud på de offentlige finanser vælger at øge dem yderligere. Det er nemt at være julemand for andres penge," skriver Anton Schulz, Løgumkloster.

Joachim har også fået hjælp

Blandt de mange indlæg på jp.dk er der dog også enkelte, som er uenige med Joachim B. Olsen.

Tim Petersen, Sønderborg skriver:

"Vores dejlige lille menneske ville ikke have eksisteret, hvis politikeren (og følgeligt, populisten) JBO havde haft magt, som agt. Han har selv to små børn, som han ikke har haft fysiske problemer med at få. Vi er nogle, der af forskellige årsager, ikke er så heldigt stillede. Sammenholder vi dét med, at politikerne samtidigt skriger på flere børn til at opretholde samfundet for næste generation, udstiller det ham som en populist, der enten ikke fatter, hvad han taler om, eller bare som... ja,.

Jakob Nielsen, København N skriver:

"Jeg har traditionelt været ret uenig med dig, og jeg kan vist godt afsløre, at jeg stemmer rødt (eller "lilla" og så kan du jo selv gætte). Men om end jeg er meget uenig i dit blik på fattige danskere, syntes jeg du har en række væsentlige pointer. Eksempelvis: hvis man vil have et barn, kan to mennesker så ikke overkomme at bruge et år/halvandet på at spare op til det? Naturligvis kan de det. Overordnet set savner jeg dog en debat om Hvad velfærd er? Hvad skal den kunne - og særligt, ikke kunne?"

LÆS OGSÅ: »Danmark ender som romerriget«

LÆS OGSÅ: Joachim B. Olsen: Hyklerisk minister

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen