Dansk økommune vil afskaffe udvalg

Nordjysk ø vil gøre den politiske proces og beslutninger merte enkle - og spændende.

Artiklens øverste billede
Hvis det står til kommunalpolitikerne på Læsø, bliver øen det første sted i Danmark, hvor man afsakkfer de politiske udvalg under byrådet. Foto: Læsø Kommune/Inger Nielsen

Læsø vil vinke farvel til kommunens politiske udvalg. Som det første sted i landet håber borgmesteren, at byrådet i fremtiden kan træffe alle politiske beslutninger i fællesskab.

- Problemet med den nuværende model er, at den er relativt lukket, fortæller borgmester Thomas Olsen (Lokallisten) til DR Nordjylland.

Derfor håber han, at byrådet vil være med til at afskaffe Læsø Kommunens udvalg.

Mere spændende proces

- Det, det overordnet handler om er at gøre den politiske proces mere spændende i forhold til den nuværende, siger Thomas Olsen.

Som det er i dag skal de forskellige udvalg først behandle sagerne. Herefter skal økonomiudvalget kigge på det. Inden byrådet til sidst vedtager eller forkaster det. I stedet håber borgmester, Thomas Olsen, at byrådet i fremtiden skal behandle alle politiske spørgsmål.

- Sådan som det er i dag, så ligger en stor del af arbejdsbyrden ved den enkelte formand for udvalgene, siger borgmesteren til DR Nordjylland.

Stadig ansvarsområder

Men står det til Thomas Olsen, så skal de ni kommunalbestyrelsesmedlemmer i fremtiden hver have et ordførerskab, som svarer til udvalgene i dag.

- Vi får et ansvarsområde hver, som vi skal repræsentere i forhold til kommunalbestyrelsen og dermed også en mere ligelig arbejdsfordeling, siger Thomas Olsen.

Forslaget skal første behandles i byrådet på mandag. Hvis det vedtages, skal det køre som et forsøg frem til næste kommunalvalg om to år. Herefter skal den nye kommunalbestyrelse tage stilling til, om udvalgene forsat skal være afskaffede.

Kilde: DR Nordjylland

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen