Thorning giver garanti om ministre

Statsministeren udsteder garanti: Der er tillid til alle ministre. Også Ole Sohn.

Artiklens øverste billede

Helle Thorning-Schmidts tillid til Ole Sohn er uforandret.

Og han vil fortsat være af stor gavn for regeringen og Danmark.

Det fastslog statsministeren på det ugentlige pressemøde efter Ole Sohn i adskillige interview i aftes forklarede, at han havde udtalt sig »upræcist« om detaljer under sit formandskab for DKP.

»Det er forhold, der ligger 20 år tilbage. Og det har intet - absolut intet – med hans varetagelse af jobbet som erhvervs- og vækstminister,« sagde Helle Thorning-Schmidt på pressemødet.

Har ikke talt med Sohn om sagen

Statsministeren fik over 10 forskellige spørgsmål om Ole Sohn, men insisterede igen og igen på, at sagen var både historisk og helt afsluttet.

Thorning afviste – som tidligere statsministre – at oplyse nærmere om omstændighederne omkring udvælgelsen af Ole Sohn om ny erhvervs- og vækstminister.

»Hvad der sker på Crowne Plaza, det bliver på Crowne Plaza,« sagde Thorning med henvisning til regeringsforhandlingerne på hotel Crowne Plaza i Ørestad.

Har du fået nogle informationer om sagen selv fra Ole Sohn?

»Jeg har ikke bedt om det«.

Og du har ikke fået det?

»Næ«.

Ministre udgør ikke risiko

Efter en række spørgsmål om sikkerhedsgodkendelsen af Sohn gav Thorning en klar garanti.

»Jeg er nødt til at sige én gang for alle: Der er ikke nogen minister i min regering, der udgør en sikkerhedsrisiko,« sagde Thorning.

Hun kaldte diskussionen om Ole Sohn for »godt belyst«.

Thorning ønskede ikke at svare på anklager fra Kurt Jacobsen – tidligere Moskva-korrespondent for partiavisen Land & Folk – der overfor Jyllands-Posten har oplyst, at Sohn var involveret i at få sorte penge overført direkte fra Moskva.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen