Løkke vil sænke skatten markant

Skattelettelser bliver en af fem "sigtelinjer", som Venstres formand vil præsentere søndag.

Artiklens øverste billede

Når Lars Løkke Rasmussen søndag træder frem for sine partifæller på Venstres landsmøde i Odense og udstikker partiets nye kurs, så vil det være et gensyn med en klar, liberal profil.

»Skattebyrden skal ned. Og her taler jeg ikke om, at vi sætter skatten på arbejde ned krone for krone og hiver pengene hjem andre steder«, siger Venstres formand til Politiken.

Han slår dermed fast, at Venstre vil gå videre end både skattestoppet og de seneste skattelettelser i Forårspakken fra 2009, hvor lettelserne blev betalt af en række nye skatter og afgifter.

»Det handler ikke om, at hvis du får 100 kroner mindre i skat der, så skal du til gengæld betale 100 kroner mere på en anden måde. Jeg taler om en øvelse, der er mere vidtrækkende. Altså reelle skattelettelser«, siger Lars Løkke Rasmussen til Politiken.

Nyt projekt

De nye toner fra Venstre er et led i Lars Løkkes ambition om at udfolde et nyt projekt for sit parti, efter at det er kommet i opposition. Løkke opsummerer det i fem konkrete sigtelinjer, hvor lavere skat er den ene.

Finansminister Bjarne Corydon (S) ser meldingen som udtryk for liberal slingrekurs og henviser til, at Løkke i denne uge tilkendegav, at Venstre godt kan medvirke til aftaler, som medfører mindre stigninger i skatter og afgifter.

»Først kunne man ikke hæve nogen skatter overhovedet, så forstod jeg på dem forleden, at det kunne man godt alligevel. Og nu forstår jeg, at man kun kan sænke skatter. Det vil sige, at det henstår for mig uklart, hvad de mener. Det kan muligvis hænge sammen med, at det er uklart,« siger Bjarne Corydon til Politiken.

Kilde: Politiken

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen