Målløs V-profil: Jeg betaler ikke tilbage

Jeg har ikke fået for meget i posen, siger Hans Christian Schmidt til sag om dobbeltløn til ministre.

Artiklens øverste billede

- Jeg har ikke fået for meget.

Sådan siger Hans Christian Schmidt (V), tidligere mangeårig minister, til ekstralønnen som eksministre får oven i lønningsposen.

Ekstralønnen, det såkaldte "eftervederlag", har han og to andre ministre fra den gamle VK-regering ifølge B.T.'s oplysninger fra Rigsrevisionen fået for meget af.

Hans Christian Schmidt afviser sagen blankt.

- Jeg har slet ikke fået udbetalt nogen penge, som jeg ikke skulle have. For jeg blev minister igen, inden jeg fik mine vederlag udbetalt.

- Man kan diskutere, om jeg skal have nogle penge udbetalt fremadrettet. Men man kan ikke diskutere, om jeg skal tilbagebetale nogen, for jeg har slet ikke fået nogen, som jeg ikke skulle have, tilføjer han.

Hans Christian Schmidt var minister i perioden 2001 til 2007 og igen fra 2010 til 2011 under skiftende VK-regeringer. Og han har sat sig grundigt ind i reglerne, lyder det.

Opsøgte eksperter

- Dengang, da jeg skulle have min pension og alt det der udbetalt, da gik jeg op og sagde, at jeg gerne ville snakke med en ekspert. Så jeg vidste, hvordan og hvorledes mine forhold var.

- Så fik jeg bekræftet i et officielt brev, at jeg fik ministervedlag fra den til den dato. Så er sagen ikke længere, tilføjer han.

Det er Rigsrevisionen, som har sået tvivl om, hvorvidt landets eks-ministre har ret til flerdobbelt løn. Rigsrevisionen har kaldt Statsministeriets grundlag for at give tidligere ministre flerdobbelt løn - eller såkaldt eftervederlag - for "tvivlsom".

Ifølge B.T. har Personalestyrelsen ved en fejl udbetalt i alt 47 måneders eftervederlag for meget til Lars Barfoed, Karen Jespersen og så netop Hans Christian Schmidt.

Formanden for statsrevisorerne, Peder Larsen (SF), mener, det vil være "et pænt træk", hvis de betaler pengene retur. Om de kan tvinges til lommerne afhænger dog ifølge statsrevisoren af, om eks-ministrene har været i ond tro.

Hans Christian Schmidt mener, at SF'eren har misforstået sagens rette sammenhæng.

- Men jeg følger spillereglerne. Hvis jeg har fået noget, som jeg ikke skule have haft, så skal man bare sige til. Så skal det selvfølgelig rettes, siger Hans Christian Schmidt.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen