Eksministres dobbeltløn blåstemples

Statsministeriet vil ikke stoppe udbetalingen af tre tidligere ministres ekstra eftervederlag.

Artiklens øverste billede
Lars Barfoed, Karen Jespersen og Hans Christian Schmidt (billedet) kan glæde over, at der ikke vil blive rørt ved deres ekstra eftervederlag. Arkivfoto: Gregers Overvad

Lars Barfoed, Karen Jespersen og Hans Christian Schmidt kan glæde over, at der ikke vil blive rørt ved deres ekstra eftervederlag. Det skriver ekstrabladet.dk.

Rigsrevisionen har ellers vurderet, at Personalestyrelsen har tolket reglerne for 'vidtgåendede'. Det betyder, at de tre tidligere ministre har fået i alt 47 måneders eftervederlag for meget. Det svarer til 2,4 mio. kr.

Men de penge har Helle Thorning-Schmidts statsministerium, der administrerer ordningen, ikke tænkt sig at indkræve.

I strid med loven

- For så vidt angår spørgsmålet om tilbagebetaling af eftervederlaget, så er det vigtigt at understrege, at de pågældende tidligere ministre modtager deres eftervederlag i fuld overensstemmelse med loven.

- Af loven fremgår nemlig, at eftervederlag ydes i en periode, der udgør halvdelen af det antal hele måneder, hvori vedkommende i alt har været minister. Det vil altså være i strid med loven, hvis ikke alle ministerperioder medregnes i eftervederlagsperioden, skriver Statsministeriet i en skriftlig kommentar til ekstrabladet.dk.

Efter at have kigget nærmere på reglerne for vederlagsordningen vil Rigsrevisionen nu have ændret lovgivningen, så vederlaget kun udregnes på baggrund af den seneste ministerperiode.

Kilde: Ekstra Bladet

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen